Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 22 квітня 2013 р.

Бібліотечна екотолока

"Так. Ми не поспішаємо справедливо
ставитися до інших видів на Землі, але
сміємо скаржитися, що вища сила 
відбирає наші життя"
Ірвін Уелш
20 квітня відзначається Український день довкілля. Це свято з'явилося завдяки підписанюю в 1999 році спеціального президентського указу. Дата свята щороку призначається на третю суботу квітня. В принципі, поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції, яка зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. 
Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.
Зазвичай всі ці заходи широко висвітлюються у пресі, оскільки головна мета свята - підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

Напередодні Українського дня довкілля бібліотеки нашого району провели загальносистемну бібліотечну екотолоку.
В бібліотеці імені І.Багряного, яка працює за власним цільовим проектом еколого-правового виховання "Зелена вітальня", бібліотечна екотолока пройшла під гаслом "Працею здружені, чистотою нагороджені". Підготовка до неїх розпочалася заздалегідь. Читачі підготували листівки із закликом "Я - за чисте життя", бібліотекарі - плакати екологічної направленості.
 
 
 

Територію біля бібліотеки впорядковували разом: працівники бібліотки і читачі.
 
 
 
 
    
Під гаслом "Оголошуємо війну пластиковим пляшкам і поліетиленовим пакетам" старшокласники збирали забруднювачі, які не підлягають переробці.

Учні 3-а класу школи №64, які саме в цей час завітали до бібліотеки, долучились до проведення екотолоки. З плакатами вони пройшли повз багатоповерховий будинок, де розміщена бібліотека, закликаючи не викидати сміття з вікон.
 
Дорогою від бібліотеки до школи дітлахи дарували дорослим саморобні листівки, нагадуючи їм про День довкілля та з проханням впорядкувати територію нашого проживання.
Творчі роботи, зроблені з пластикових та поліетилоенових відходів, представили члени гуртка "Таланти і шедеври". Вони ж надавали консультаційні поради щодо їх виготовлення.
 
А з пластикової пляшки за лічені хвилини була змайстрована годівничка! Вона знайшла своє місце на дереві біля бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар