Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Домашня бібліотека

Домашня бібліотека. Що потрібно знати при її облаштуванні? Наявність в оселі книг свідчить про розум, інтелект і освіченість господарів. Красиво облаштована домашня бібліотека говорить про почуття стилю і смаку. Оформити її можна по-різному. По-перше, потрібно провести класифікацію і розстановку книг. Це допоможе швидко знайти необхідну книгу і створить затишний і особливий інтер'єр оселі. Розставити книги можна в алфавітному порядку авторів чи країн, до яких вони належать, за жанрами чи серіями книг. Любителі незвичних кольорових рішень можуть виставити книги за кольорами палітурок.
Створюючи домашню бібліотеку, подбайте про загальний дизайн кімнати: поставте стіл, крісла, можливо диван, щоб отримати затишний куток для читання і відпочинку. Якщо зробити все правильно, то домашня бібліотека може стати улюбленим місцем у вашому домі.
Якщо ви прихильник нестандартних рішень, створіть креативну бібліотеку, використовуючи незвичні дизайнерські рішення. 


  
Якщо ваша дитина любить читати книжки, облаштуйте в дитячій кімнаті невеликий книжковий куточок, який можна доповнити іграшками і розвиваючими іграми.
  
А ще можна зробити незвичну ширяючу бібліотеку. Ця ідея належить компанії Travis Price Architects. Замовником був антрополог, етноботанік, письменник і фотограф, який потребував спеціально спланованого робочого приміщення, де потрібно було розмістити велику бібліотеку.
Приміщення офісу не дозволяло розмістити великі шафи і стелажі. Дизайнерам вдалося не тільки грамотно спланувати робоче місце, але й забезпечити його природнім освітленням. Над робочою зоною кімнати створили круглий купол, внурішня поверхня якого стала книжковою шафою. Над бібліотекою розташували вікно, яке пропскає сонячне світло в приміщення. Напівкруглий стіл, овальні полиці, стіни, прикрашені тканиною, створюють етнічну атмосферу. 
Таке вирішення буде актуальним для мансарди чи кімнати неправильної форми.
Експериментуйте, фантазуйте, створюйте приємний і комфортний простір для читання!
Читайте і отримуйте насолоду!       

Немає коментарів:

Дописати коментар