Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 17 липня 2015 р.

Чверть століття Декларації про державний суверенітет України

Декларація про державний суверенітет України - документ про проголошення державного суверенітету України, була прийнята Верховною Радою Української PCP 16 липня 1990 року.
Ухвалення цього документа стало потужним поштовхом до відродження української незалежності, засвідчило наше споконвічне прагнення бути господарями на своїй землі та чітко окреслило історичний вибір українців - творення самостійної демократичної правової держави. Більшість положень Декларації є засадничими для розвитку новітньої України і покладені в основу її Конституції.
У цьому році ми відзначаємо 25-ту річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України. До цієї дати в бібліотеках району пройшов загальносистемний день інформації "Чверть століття Декларації про державний суверенітет України".  
"Про Декларацію та суверенітет - дітям" - інформуючи про доленосні етапи історії нашої держави, бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного навчали дітей не боятися незрозумілих політичних термінів "декларація" та "суверенітет", а спробували за допомогою різних словників та довідників розібратися, що вони означають. 
Книжкову виставку "Не вибореш волю - то не знайдеш долю" оформила бібліотека імені В.Чкалова.
В БСЧ імені О.Гончара оформлено історично-інформаційну виставку "Україна суверенна" та проведені тематичні інформування користувачів. 
Бібліотека імені В.Чапаєва оформила тематичну виставку "Від карбованця до гривні", ознайомившись з якою можна побачити як видозмінювалась грошова одиниця України протягом років незалежності.  

Немає коментарів:

Дописати коментар