Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

вівторок, 25 серпня 2015 р.

Лише Батьківщина, лише Україна всіх нас приведе до святої мети!

"Бо хто за що, а ми за незалежність. Отож нам так і важко через те" - слова Ліни Костенко стали символом цьогорічного святкування 24-ї річниці незалежності україни. Країна кров'ю виборює і захищає свою незалежність. Особливістю цьогорічного свята стали переконання і віра в правильність обраного шляху, вдячність тим, хто ціною власного життя захищає волю й незалежність, демонстрація того, що їх важка воєнна робота не марна, згуртованість єдиного народу і держави. А лейтмотивом стали патріотизм, людяність і щирість. Люди зрозуміли, що День Незалежності України - це не додатковий вихідний день, а - головне державне свято України, головне свято кожного з нас, бо від кожного з нас залежить особисте майбутнє і майбутнє країни. "Україна - це я! Україна - це ми!"
Бібліотеки району активно долучилися до святкування Дня незалежності. Насичено, піднесено, щиро і патріотично з 18 серпня бібліотеками мандрував загальносистемний тиждень патріотизму "Лише Батьківщина, лише Україна всіх нас приведе до святої мети!"
Покоління, народжене в незалежній Україні, напоєне духом і прагненням свободи, не потрібно переконувати у доцільності незалежності, бо вони народжені незалежними. Почуття їх справжні, переконання стійкі, а емоції і почуття щирі. Тому головними дійовими особами всіх заходів були молоді люди і діти, а самі заходи розраховані на них, майбутнє України.
Книжкову виставку "Ми є, були і будем ми!" запропонувала ЦРБ імені Ф.Достоєвського.   
"На зламі тисячоліть постала Україна вовіки віків"  - книжкову виставку репрезентувала бібліотека імені О.Новікова-Прибоя
Колектив бібліотеки сімейного читання імені М.Лермонтова провів акцію вияву громудянської позиції "Вірю в майбутнє твоє, Україно!" В бібліотеці пройшов День інформування "Моя Україна - айкраща у світі" та була організована історико-краєзнавча виставка "За єдність, злагоду і відродження". Для юних і майбутніх патріотів видано бібліографічне видання "Абетка юного патріота". 
Виставку-плакат "24 роки Незалежності" представила бібліотека №11.
Цікаву книжкову експозицію для маленьких патріотів запропонувала бібліотека імені О.Пироговського для дітей
Для віддалених користувачів бібліотеки також підготували святкові подарунки. 
"З Україною в серці" - віртуальна виставка - портрет про тих, зто з Україною в серці здійснив подвиг, отримав нагороду та заслужив велику повагу і любов своїх однодумців - підготувала бібліотека імені І.Багряного.

Немає коментарів:

Дописати коментар