Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 28 січня 2016 р.

Їм - неоплаканим і невідспіваним...

Міжнародний день пам'яті жертв голокосту - пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй від 1 листопада 2005 року (Резолюція № 60/7). Відзначається щорічно 27 січня. Саме цього дня 1945 року Радянська Армія визволила в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. 
"Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з чила представників інших меншин, буже завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість" - йдеться в резолюції ГА ООН.  
"Їм - неоплаканим і невідспіваним... Їм - похованим без труни і молитви, позбавленим могили й шани - присвячується" - загальносистемний марафон пам'яті до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту в бібліотеках району. 
Бесіду "Трагедія Голокосту" провела бібліотека імені О.Донченка.
Читачі бібліотеки імені І.Багряного під час години пам'яті "Такі ж як і ти" (Діти - невинні жертви вбивчих злодіянь) дізналися про страшні долі дітей, яких наче зламані іграшки було викинуто із життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар