Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 23 листопада 2016 р.

Нове ім'я в літературі: Влад Сорд

Вчора у Вінниці, завтра у Львові, а сьогодні - у нас, в центральній бібліотеці Солом'янки. Молодий. Мужній. Справжній. ВЛАД СОРД. Боєць і поет, український "вікінг", активний учасник Революції Гідності, воїн, що захищає нашу країну з перших днів війни.
"Трансгрес(і)я" - дебютна книга молодого поета. В ній - філософські, психологічні, езотеричні тексти про війну, революцію, любов та боротьбу за свободу.

"...Є вірші, як кулеметні стрічки. В них рядки їжачаться, як патрони. Про що б вони не були, там однозначно прочитується: не смій, бо це моє - доля, батьківщина, жінка, дитя. Захищу, віддавши найдорожче. Їх не можна розкладати на метафори чи множники. Вони самі є метафорами, і вони самі примножують. Віру, силу, впевненість. Почитайте Влада Сорда. Ви зрозумієте, хто і чому переможе у нашій Східній війні... І хай ніколи не дійде до останнього патрона і до останнього рядка..."
Богдан Томенчук, поет
"Вірші Влада Сорда - це не просто пережите, це переосмислене. Війна, яку ті, хто бачив її вживу, хто був нею, жив нею, носять у собі; носять як частинку себе іншого, нового. Переплетення війни і кохання, смерті й життя, червоного й чорного, як на кольорах того прапора, під яким сам автор і його побратими гартувалися, як нові люди нової країни"
Михайло Якубович, науковець, перекладач 

Немає коментарів:

Дописати коментар