Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 13 березня 2017 р.

З доріг віків, здолавши втому, він в отчий край вернувсь назад

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу - Тарас Шевченко.
Шевченкова творча спадщина - це ціла академія для нашого народу, якій може по-доброму позаздрити будь-який народ світу. У цій академії сконцентровано все: наша мова, історія, звичаї та традиції, наша мораль, етика й естетика, національна філософія, основи українознавства та державотворення, найвища наша духовність, наше минуле, сучасне і майбутнє.

"З доріг віків
, здолавши втому, він в отчий край вернувсь назад" - загальносистемний Шевченківський тиждень в бібліотеках Солом'янки до річниці з дня народження Великого Кобзаря.  
Читачі бібліотеки імені І.Багряного мали змогу почути Шевченка устами знаного українського кобзаря Тараса Силенка. Слово Поета, покладене на музику і зворушливо виспіване виконавцем, торкнулося кожного із слухачів. 
Голосні читання біля тематичної виставки "Німим отверзуться вуста, прорветься слово, як вода" провела БСЧ імені О.Гончара.
"Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема" - виставка-портрет в бібліотеці імені В.Вершигори.
"Цілюще джерело Шевченківської музи" - засідання краєзнавчого гуртка в бібліотеці "Солом'янська".
"Стежками великого Тараса" мандрували читачі в БСЧ імені М.Лермонтова.  
Голосні читання "Його віще слово сіє на народній ниві живе насіння оновлення" відбулись в бібліотеці №13.
"Єднаймо душу словом Кобзаря" - голосні читання в бібліотеці імені П.Вершигори
Велику літературну подорож стежками творчості Тараса Шевченка "Щоб жив Тарасів голос" здійснили читачі БСЧ імені О.Гончара
Бібліотека імені О.Донченка оформила книжково-ілюстративну виставку "Кобзаря вінчає слава вікова", провела літературну годину "Шевченкові музи", вікторину "З якого твору?"
"Негаснуча зоря Тараса" - читачі ЦРБ імені Ф.Достоєвського зустрілися відомим українським поетом Анатолієм Самойленком. 
Пізнавально-розважальну програму "Дитяча Шевченкіана" провела бібліотека імені І.Світличного.
"Слава Шевченкова - слава України" - літературна година, яку провела бібліотека імені П.Вершигори в партнерстві з ГО "Культура і суспільство".
В бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулась презентація книжково-мистецької виставки "Малярство - це німа поезія, а поезія - промовисте малярство" та голосні читання творів Шевченка. 
"Свято Кобзаря" провела бібліотека імені О.Довженка
Ескізи дивовижного життя "Віч-на-віч з Тарасом" - бібліотека імені В.Кудряшова в партнерстві з Національним музеєм Тараса Шевченка 
Тематичну книжкову виставку "Шевченко - поет непримиренний" та голосні читання творів Шевченка підготувала бібліотека №11.
"Щовесни, коли тануть сніги, ми вшановуєм пам'ять Шевченка" - в ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулась творча зустріч з поетом і фронтменом гурту "Апокриф" Михайлом Невідомським та бардом, учасником гурту "Незабуті" Ігорем Двигало.
Пісні на слова Т.Шевченка звучали в бібліотеці "Солом'янська" у виконанні колективу "Осіннє золото".
Бібліотекарі ЦРБ імені Ф.Достоєвського стали членами журі конкурсу читців-декламаторів поезії Т.Шевченка (українською, англійською, німецькою, італійською та румунською мовами), який відбувся в Київському електромеханічному коледжі.
"Малюємо, читаємо Шевченка!" В бібліотеці імені М.Реріха відбудась презентація дитячих малюнків, присвячених одному із ста найвідоміших шедеврів України - картині Тараса Шевченка "Катерина". На виставці було представлено близько 40 дитячих робіт творчих об'єднань "Чарвіний вузлик", "Мистецтвознавці", "Краєвид", "Сонічна палітра", "Палітра" та "Петриківочка". Всі вони входять до відділу декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Центру позашкільної роботи Святошинського району м.Києва. 

Немає коментарів:

Дописати коментар