Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 28 серпня 2017 р.

Симфонія незалежної держави

Декада державності до Дня незалежності України "Симфонія незалежної держави" пройшла в бібліотеках Солом'янки.
"І постала держава Україна!" - тематична книжкова виставка в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
Бібліотека імені О.Пироговського оформила виставку-експозицію "Слава тобі, Україно!"
"Твоя держава - Україна" - тематична виставка в бібліотеці імені О.Донченка.
Бібліотека імені О.Новікова-Прибоя підготувала книжково-журнальну виставку "Будівничі української державності", на якій представлено матеріали, що розповідають про тернистий та героїчний життєвий і громадсько-політичний шлях двох з незламної когорти борців за волю України - В'ячеслава Чорновола та Левка Лук'яненка.  
"Люблю я безмежно тебе, Україно!" - тематична книжкова виставка в БСЧ імені М.Лермонтова.
Тематичний літературний перегляд "Вічні символи нації" провела бібліотека імені О.Новікова-Прибоя
В переддень свята бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного говорили з дітьми про витоки нашої державності, про ті основні поняття, які засвоюються змалечку і формують у дитини почуття патріотизму та гордості за свою державу. 
Традиційно найголовніше свято нашої держави бібліотеки Солом'янки відзначали разом з громадою. Цього року головним майданчиком святкування став парк "Орлятко". В парку розташувалось "Бібліотечне містечко", де бібліотекарі разом з українськими письменниками наситили атмосферу свята духовним змістом. Відбулись презентації новинок відомих видавництв ("Фонтан казок", "Теза"), читацькі активності від творчого об'єднання дитячих авторів Національної спілки письменників України: Марії Морозенко, Наталки Поклад, Оксани Кротюк, Євгенії Пірог, Олександра Есаулова! Мистецькі активності спільно з ГО "Африканська Рада в Україні", квести, вікторини, флеш-моб, найрізноманітніші майстер-класи. Родзинкою стала презентація літератури для особливих дітей "Інклюзивний майданчик Олени Осмоловської". 

Немає коментарів:

Дописати коментар