Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

неділю, 15 жовтня 2017 р.

Україна більше за життя

Осінь. Пора радості та смутку, пора спокою і тривог, найбагатша та найщедріша пора. Свічками запалахкотіли берези, вбралися в золоті шати красені-клени, земля переливається всіма відтінками золота, а над нею синє, чисте, бездонне небо. І здається, що це прийшла до нас Прекрасна Діва Марія та розкинула над нами свій небесно-синій покров, щоб захистити нас. І здається, що ввібрала ця осінь всю красу, всю непорочність, все щастя і горе Тієї, що віддала Сина Свого на поталу людям. Тієї, яка, незважаючи на все заподіяне їй людьми лихо, стала їх найпершою захисницею. Тією, до кого ми звертаємось у своїх молитвах: "Пресвята Богородице, спаси нас! Матінко Свята, зглянься над нашим народом, захисти від наступу ворожої навали".
14 жовтня - величний і багатий на свята день. Для нас, українців, це свято християнське і національне. Воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.
З 2014 року, саме на Покрову Пресвятої Богородиці Президент України Петро Порошенко встановив щорічно відзначати День захисника України.
"Україна більше за життя" - святковий мікс до Дня захисника України і Дня українського козацтва в бібліотеках Солом'янки. 
Бібліотека імені П.Вершигори оформила книжково-ілюстративну виставку "Лине казацька слава з далеких віків" та виставку-вшанування "За Україну, за долю, за честь і волю", провела цікаву та веселу гру-подорож "Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух"
Темі українського козацтва було присвячене заняття мовознавчої студії "Спілкуймося українською" в бібліотеці імені І.Світличного
 
Свято "Кіборги чи характерники? Наслідуємо славу мужніх козаків", яке пов'язало славних воїнів козацької давнини з мужніми воїнами сьогодення, відбулося в бібліотеці імені І.Багряного
 
Комплекс заходів провела бібліотека №11: оформила книжково-ілюстративну виставку "З нами Бог і Україна", провела урок історії та козацькі забави. 
 
Слова щирої подяки, написані нерівним дитячим почерком, зворушливі малюнки тих, хто ще не вміє писати, нехитрі патріотичні сувеніри, виготовлені дівочими руками, смаколики - все це від читачів бібліотеки імені І.Багряного для воїнів-захисників, тих, хто зі зброєю в руках захищає незалежність країни. Ми разом, і ми переможемо!
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар