Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 22 листопада 2017 р.

Село: назад до пам'яті, геть від Москви!

23 листопада о 17:00 Національний музей літератури України та видавництво "Ярославів Вал" запрошують на презентацію двотомного документально-публіцистичного дослідження Миколи ТИМОШИКА "СЕЛО. Зійти з безпам'ятства" і "СЕЛО. Трудний шлях відмосковлення". Це унікальне масштабне дослідження - своєрідна енциклопедія українського села Данина на Чернігівщині - від козацьких часів до 1970-х років ХХ століття у цікавих фактах та свідченнях, зібраних відомим професором і огієнкознавцем Миколою Тимошиком. Тут переосмислюється низка сфальшованих комуністичною пропагандою сторінок історії українського села: погляд автора базується на закритих донедавна архівних матеріалах та спогадах очевидців. Автор аналізує показові тенденції: генетичну боязнь старших селян говорити правду й боротися за неї, а також - байдужість і продажність пригодованої владою місцевої інтелігенції.
Ведучий - Михайло Слабошпицький.
До участі запрошені: Степан Колесник, Павло Мовчан, Петро Кононенко, Любов Голота, Дмитро Степовик, Василь Шендеровський, Олег Гринів, Іван Забіяка.
Адреса: вул. Хмельницького, 11 (метро "Театральна")
Вхід вільний і бажаний. 

Довідка. Микола ТИМОШИК - доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри видавничої справи та мережевих видань Київського національного університету культури та мистецтв. Член Національних спілок письменників і журналістів. Лауреат всеукраїнських премій імені Івана Огієнка, Івана Франка, Софії Русової, Паїсія Величковського, Якова Гальчевського, міжнародної премії родини Воскобійників (США). Голова Фундації імені митрополита Іларіона (Огієнка). Засновник і директор науково-видавничого центру «Наша культура і наука».
Народився 18 січня 1956 р. в с. Данина Ніжинського р-ну Чернігівської обл. 1978 р. закінчив факультет журналістики Київського університету. Працював кореспондентом, завідувачем відділу, головним редактором у чернівецьких газетах «Радянська Буковина», «Молодий буковинець», Держкомвидаві України, видавництві «Либідь». З 1999 року – на викладацькій і науковій роботі. 
З лекціями і науковими повідомленнями виступав на запрошення наукових, навчальних та освітніх закладів у Великій Британії, Бельгії, Ізраїлі, Іспанії, Італії, Канаді, Китаї, Німеччині, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччині, США, Франції, Швейцарії та Швеції. 
Автор книг: «Голгофа Івана Огієнка» (1997), «Її величність – книга» (1999), «Лишусь навіки з чужиною...» (2000), «Історія видавничої справи» (2003, 2007), «Видавнича справа та редагування» (2004), «Видавничий бізнес» (2005), «Книга для автора, редактора, видавця» (2005, 2006, 2010), «Дмитро Степовик. Життя і наукова діяльність» (2008), «Історія одного журналістського курсу» (2008), «Українська молодіжна преса» (2010), «Як редагувати книжкові та газетно-журнальні видання» (2012); «Українська книга і преса в Італії» (2015), «Українець я є і ніщо українське не сміє бути мені чужим…» (2015), «Українська книга: історична місія і реальність» (2016), двотомника «Село» (2017). 
Упорядник, автор передмов, коментарів і видавець близько чотирьох десятків наукових і науково-популярних книг із різних ділянок українознавства. 
Ведучий кількох авторських програм на Національному радіо.

Немає коментарів:

Дописати коментар