Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 25 квітня 2018 р.

Від тих, хто пише - тим, хто читає

Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання. 
«Винуватців» у цього «свята книголюбів» кілька. Саме 23 квітня народилися такі видатні особистості світової літератури, як французький письменник Моріс Дрюон, ісландський лауреат Нобелівської премії з літератури Галдор Лакснесс і трикратний претендент на цю премію Володимир Набоков, а також український письменник Григорій Тютюнник; у цей же день померли Вільям Шекспір (за юліанським календарем) і перуанський історик Інка Ґарсіласо де ла Веґа (за григоріанським календарем), а також англійський поет-романтик Вільям Вордсворт. 
Всесвітній день книги та авторського права відзначають щорічно, починаючи з 1996 року. Зважаючи на те, що «в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження», День книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. Одна з головних його цілей – промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.
До Всесвітнього дня книг і авторського права в бібліотеках Солом'янки відбувся День книжкових сюрпризів "Від тих, хто пише - тим, хто читає".
В бібліотеках відбулись зустрічі з відомими письменниками.
Євгенією Пірог (бібліотека імені О.Довженка)
 
Відсвяткуйте цей день, придбавши книгу і підтримавши українського видавця або замінивши перегляд телевізора на читання. Або завітайте до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар