Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 30 липня 2018 р.

Введення християнства на Русі: легенди, події, факти

Найголовнішою заслугою книязя Володимира є прийняття християнства. Хрещення Русі, яке за літописом датується 988 роком, та організація церкви були фактами великої культурної ваги. Християнизація Русі відкрила двері культурним впливам в усіх сферах життя. Було закладено ідейні основи держави, її духовної єдності, ослабли міжусобиці князів, зміцніли зв'язки з іншими країнами. Велике значення мала церква і в організації господарського життя.
"Введення християнства на Русі: легенди, події, факти" - день інформування в бібліотеках Солом'янки". 
"Київська Русь: від язичництва до християнства" - інформаційне повідомлення для відділених користувачів БСЧ імені М.Лермонтова. ЦРБ імені Ф.Достоєвського оформила книжково-ілюстративну виставку "Джерело православ'я в Русі-Україні".
"Хрещення Русі - поєднання зі світовою історією" - книжково-ілюстративна виставка - історичний екскурс в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя. Також бібліотекарі запропонували своїм користувачам ознайомитися з експозицією творів художниці Тетяни Гудкової в стилі та техніці фаюмського портрету "Фаюмський портрет - ікона до іконопису"
В бібліотеці №11 була підготовлена тематична виставка, в рамках якої відбулася доповідь-екскурс щодо історії утвердження християнства на Русі.

Немає коментарів:

Дописати коментар