Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 15 серпня 2018 р.

Громадські обговорення щодо перейменування бібліотеки імені О.Пироговського

Шановні користувачі бібліотек, громадськість району, міста!
До 15 жовтня триває обговорення перейменування бібліотеки імені О. Пироговського для дітей на бібліотеку "Преображенська" для дітей.

Заклад, який пропонується перейменувати: бібліотека імені О.Пироговського для дітей (у складі Централізованої бібліотечної системи Солом'янського району міста Києва).
Назва, що пропонуться для перейменування закладу: бібліотека "Преображенська" для дітей.
Обгрунтування пропозиції:
Преображення означає перетворити, змінити на краще, прикоасити, трансформуватися. Це дії і ознаки, які характеризують переформатування і діяльність сучасної бібліотеки. Сьогодні бібліотека для дітей по суті є "третім місцем" (після дому і школи), де можна скористатися інформацією, безпечно провести час, поспілкуватися, отримати цікаве дозвілля, відвідати освітні тренінги, творчі майстер-класи, реалізувати свій творчий потенціал, соціалізуватися дитині і отримати навики комунікативності за допомогою і на основі книги. Прийшовши до бібліотеки, діти змінюються на краше, преображуються. Бібліотеки, виходячи з потреб громади, також преображуються, переформатовуються.
Преображенка - відомий топонім на мапі Солом'янського району. Преображенська вулиця - вулиця в Солом'янському районі міста Києва, місцевість Олександрівська слобідка. Пролягає від Повітрофлотського проспекту до вулиці Андрія Головка.
Вулиця виникла на початку ХХ століття як центральна вулиця поселення Олександрівська слобідка, спочатку була безіменною, не пізніше 1912 року отримала назву Преображенська (на честь Преображення Господнього).
У 1974 році отримала назву вулиця Івана Клименка, на честь радянського партійного і державного діяча Івана Клименка. Історичну назву вулиці відновлено в 2014 році.
Бібліотека імені О. Пироговського була створена 1 серпня 1951 року. Спочатку вона займала одну кімнату площею 12 кв. м в клубі імені С. Кірова в Першотравневому селищі. А в жовтні 1952 року отримала 2-кімнатне приміщення площею 60 кв. м в школі №43 по вулиці Преображенській. Тобто історія бібліотеки прямо пов'язана з Преображенською вулицею, Преображенкою.
В грудні 1953 року бібліотека отримала нове приміщення по вулиці Максима Кривоноса, 19, яке й тепер знаходиться в безпосередній близькості від Преображенки. 
Зміна назви з "Бібліотека імені О. Пироговського для дітей" на "Бібліотека "Преображенська" сприятиме іміджу і асоціативній пізнаваності району і бібліотеки.
Суб'єкти, які внесли пропозицію щодо перейменування бібліотеки: колектив бібіотеки імені О. Пироговського для дітей Централізованої бібліотечної системи Солом'янського району м. Києва.
Форма громадського обговорення: засідання круглого столу за участю користувачів бібліотеки, колективу бібліотечної системи. Пропозиції на електронну пошту: child.lib@ukr.net
Дата громадського обговорення: 16 жовтня 2018 року о 12:00
Місце проведення: Бібліотека імені О. Пироговського для дітей (вул. Максима Кривоноса, 19)
Поштова адреса та (або) адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень):
Усі пропозиції та зауваження щодо перейменування вищезазначеної бібліотеки подаються в письмовій або усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, протягом 30 днів з дати опублікування відповідного інформаційного повідомлення за адресою: м. Київ, вул. Освіти, 14-а, Центральна районна бібліотека імені Ф. Достоєвського, тел. (044) 243-74-84, e-mail: library1@ukr.net
Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.
Адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що внесено на громадське обговорення: м. Київ, вул. Освіти, 14-А, тел. (044) 243-74-84. E-mail:library1@ukr.net
Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: директор Централізованої бібліотечної системи Солом’янського району м. Києва - Щербина Іванна Юріївна.
Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь в обговоренні питання щодо перейменування бібліотек. 

Немає коментарів:

Дописати коментар