Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 18 березня 2019 р.

Тиждень Відкритого Уряду в бібліотеках Солом'янки

З 11 по 17 березня 2019 року в Україні проходив Тиждень Відкритого Уряду, що відбувався в рамках участі нашої держави в міжнародній Ініціативі "Партнерство "Вдкритий Уряд".
Протягом Тижня Відкритого Уряду в бібліотеках Солом'янки відбувались публічні заходи, присвячені питанням налагодження взаємодії між представниками органів виконавчої влади та громадськості загалом та виконання плану дій з впровадження Ініціативи ʺПартнерство ʺВідкритий Урядʺ зокрема.
День перший
Бібліотека імені І.Світличного провела інформування "Актуальні правові питання в молодіжій політиці України". Наскільки сучасна молодь підготовлена до участі у державотворчих процесах, що відбуваються в Україні? Що необхідно зробити у сфері молодіжної державної політики, аби забезпечити належні умови для реалізації потенційних можливостей підростаючого покоління, гармонізації відносин між суспільством і молоддю? Такі актуальні питання були предметом розгляду.
День другий
В бібліотеці імені М.Реріха відбулося засідання круглого столу «Бібліотека платформа для взаємодії громади та державних органів». Користувачі бібліотеки та мешканці району зібралися на зустріч з головою ГО «Асоціація ЖБК та ОСББ» К.А. Киричуком. Обговорювалися такі питання як послуги ЖЕК, створення ОСББ, благоустрій прибудинкових територій та відбулося знайомство з планом соціально-економічного розвитку району на 2019–2020 рр.
"Забезпечення інформаційної та кібернетичної безпеки" - обмін думками в контексті Закону України "Про національну безпеку України" в ЦРБ імені Ф.Достоєвського
День третій
В бібліотеці імені О.Пироговського відбулась година спілкування "Демократія в твоєму житті". Її учасниками були учні 9-х класів та заступник директора Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Л.А.Татарінова. 
Молодіжний портал "Уряд. Суспільство. Взаємодія" відкрився в БСЧ імені О.Гончара. Користувачі ознайомилися з інформацією про міжнародну ініціативу та взяли участь в обговореннях, ситуаційних іграх та дискутували. Захід пройшов як змагання двох вільних молодіжних платформ, які наділили свої Уряди певними повноваженнями та можливостями задля наближення до суспільсва. Для вихованців СШ №12 бібліотекарями була проведена інтерактивна правознавча гра «Вчимося бути активним громадянами своєї країни».
"Місцева демократія в Україні та Європі" - перегляд інтернет-ресурсів в ЦРБ імені Ф.Достоєвського
В бібліотеці «Солом’янська» курсанти НАВСУ розповідали про забезпечення державою прав неповнолітніх.
День четвертий
Круглий стіл «Я маю право» за участю спеціалістів юридичної клініки «Захист» НАВСУ та учнів 10-х класів відбувся в бібліотеці імені М.Бажана.
Година спілкування «Навчаємось демократії» відбулась в бібліотеці імені О.Донченка. Бібліотекар ознайомила дітей з видами демократії, з формами правління в умовах демократії, провела вікторину з основ правознавства.
Читачі бібліотеки імені О.Новікова-Прибоя зустрілися з директором Центру вторинної безоплатної допомоги Сергієм Бреусом, який зауважив, що ініціативи відкритого уряду спрямовані на підвищення прозорості діяльності державних структур, на те, щоб зробити владу більш керованою громадою. Обговорювалось питання необхідності інституту держави для реалізації прав кожної людини. Також молодь вчилася практично отримувати потрібну публічну інформацію за допомогою мережі державних електронних сервісів.
"Децентралізація в Україні на сучасному етапі" - День інформування в ЦРБ імені Ф.Достоєвського
День п'ятий
Бібліотека №13 провела бесіду "Підвищення якості надання соціальних послуг" за участю соціального працівника В.Гайдамаки. 
День шостий
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбувся показ документального фільму "Європейські традиції міського самоврядування в Україні. Магістрат, дума, рада"
"Виховуємо патріотів!". В бібліотеці імені І.Багряного відбулась зустріч з волонтерами Київського осередку скаутської організації ПЛАСТ.
День сьомий
Протягом Тижня БСЧ імені М.Лермонтова проводила інформування своїх користувачів на тему "Що таке "Відкритий Уряд" (68 індивідуальних консультацій для користувачів різних вікових категорій).

Немає коментарів:

Дописати коментар