Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 14 червня 2021 р.

Літня школа "Грошики"

Готуючись до Дня захисту дітей Центральна районна бібліотека імені Достоєвського провела серед читачів опитування «Найкращий подарунок на день народження», під час якого багато відвідувачів висловлювали ідею, що кращий дарунок для дітей – це вчасно отримані знання!
Так виникла ідея проведення активностей, де діти можуть навчитися практичних навичок, які знадобляться в різних життєвих ситуаціях, і вже 6 червня на 6−ти денну літню школу «Грошики» − розвиваючі заняття з фінансової грамотності - до бібліотеки прийшли перші юні читачі. 
Бібліотека наповнилась дитячими голосами – бібліотекарі провели екскурс в історію грошей, відбулись дискусії «Що таке гроші? Для чого вони нам потрібні?», «Звідки гроші з’являються у родині» та «Що з ними відбувається дома – куди вони зникають?». 
Відбулися польові дослідження кошторису витрат та економії на продуктовий кошик родини. 
Діти дізналися, що таке бюджет, та, як справжні мрійники, навчилися складати план витрат на здійснення заповітної мрії. А на майстер−класах «Зроби сам» бібліотекарі навчали дітей власноруч втілювати творчі ідеї у життя, та навіть перетворювати захоплення на професію.
Тож, завдяки небайдужим бібліотекарям День захисту дітей для юних читачів Солом’янки перетворився на тиждень цікавого та змістовного дозвілля, адже згідно Конвенції ООН про права дитини, до якої Україна приєдналася в 1991 році, кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар