Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 27 березня 2023 р.

"Книга оживає"

Чого тільки не зробиш, щоб привернути увагу до книжки. Особливо увагу дітей. Особливо до творів української класичної літератури, які стали вершиною світового письменства, - так подумали бібліотекарі Центральної бібліотеки Солом’янки на Освіти,14а, і ще наприкінці 2021 року започаткували проєкт «Книга оживає».

Впродовж 2-х місяців було створено 20 костюмованих фотоінсценізацій класичних літературних творів. На світлинах ожили герої з «Лісової пісні», «Кайдашевої сім’ї», «Ніч перед Різдом», «За двома зайцями», «Мері Поппінс» «Острів скарбів» та багатьох інших книг. Проєкт набув широкого розголосу в мережі, його фото популярні блогери брали у свої сторіс, за його мотивами вчителі проводили квести з вивчення літератури. Але втрутилась велика війна…

Минув рік. Бібліотекарі стійко роблять свою справу, підтримують ментальне здоров’я людей за допомогою книжок, цікавих подій та змістовного спілкування. А напередодні Всеукраїнського тижня дитячого читання 2023 - дали нове дихання проєкту «Книга оживає».
26 березня у бібліотеці відбулось відкриття фотовиставки та музично-літературний захід, присвячений пісням, які стали популярними завдяки творам української класичної літератури. І на цей раз персонажі таки ожили. Яскраві колоритні образи, занурення в українську минувщину, популярні сценки з п’єс театру корифеїв – це чекало на всіх, хто цього дня завітав до бібліотеки.

Діти такому заходу раділи особливо. Бо коли вони запитували щось на кшталт «чи ця тітонька-фея в бібліотеці дійсно живе», чи «а як вона перетворились із книжки у справжню», то дорослі розуміли, що саме отакі, нестандартні, інтерактивні способи привернення уваги до культури в цілому і книжок зокрема, дають найкращі результати.

Наступні літературно-музичні заходи в бібліотеці на вул. Освіти,14а будуть також тематичними: 
2 квітня о 12.00 - присвячені сучасній ліричній поезії, за участі літератора Олександра Козинця; 
9 квітня о 12.00 – концерт присвячений творчості співачки Квітки Цісик.

Немає коментарів:

Дописати коментар