Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 20 грудня 2023 р.

Комунікаційні заходи Бібліотек Солом’янки, спрямовані на формування позитивного образу ветерана в суспільстві та інформаційний супровід заходів, що здійснює держава, в ІV кварталі 2023 року


1. Цикл інформаційних, просвітницьких публікацій в блогах «Ми – сильні!», «Право на право» та «Солом’янка-ПДГ» щодо соціального та правового захисту військовослужбовців, формування позитивного образу ветерана тощо (ІV квартал 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)
  • "Соціальний супровід військових та їхніх родин: старт надання послуги"
  • "ВЛК без черг та з повагою до захисників і захисниць: надсилайте документи в електронній формі"
  • "Державні послуги для героїв — на Гіді"
  • "Міністерство оборони України розпочинає проєкт з рекрутингу до Збройних Сил України"
  • "Вступай до лав ЗСУ!"
2. Створені та поповнювались інформацією меморіальні куточки героїзму з новітньої історії України «Їх вибрав час» (протягом року)
  • «Герої» (бібліотека імені І.Багряного)
  • «Україна – більше за життя» (бібліотека імені Є.Гуцала)
  • «Віддали життя за Україну» (бібліотека імені І.Світличного)
  • «Нескорені. Непереможні» (бібліотека імені М.Реріха)
  • «Обрані часом» (БСЧ імені О.Гончара)
3. Цикл публікацій в блогах бібліотек щодо вшанування пам’яті загиблих героїв (ІV квартал 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)
  • "Героєві України, бойовому льотчику В'ячеславу Єрко встановили меморіальну дошку у Солом'янському районі"
  • "Меморіальна дошка Максиму Токарєву"
4. Територія пам’яті «Війна. Родина. Україна» (ІV квартал 2023 року, бібліотека «Солом’янська»)

5. Музейна експозиція «Маркери війни» (ІV квартал 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)

6. «Україна – країна героїв» - комплекс заходів до Дня захисників і захисниць України: книжкова виставка «Нескорені. Історії про героїв України» (ЦРБ імені Г.Сковороди), майстер-клас «Тепло долонь і серця – захисникам України» (бібліотека імені І.Світличного), відеочитання «Вшануймо захисників, що захищають незалежність та суверенітет рідної Батьківщини» (бібліотека імені М.Слабошпицького), пісенна вікторина «Коли душа співає» - пісні, які запалюють на боротьбу і перемогу (бібліотека імені І.Багряного), година мужності «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення» (бібліотека імені О.Донченка) та інші (жовтень 2023 року, всі бібліотеки ЦБС)

7. Літературно-музична зустріч «Музика та слово, як патріотична і об’єднуюча сила» до Дня захисників і захисниць України і Дня УПА за участі актора театру і кіно, ветерана війни Дмитра Лінартовича (1 жовтня 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)

8. Відеокомпозиція «Захисники у розрізі століть» (2 жовтня 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)

9. Інформаційне повідомлення «Є професія - захищати Україну» (листопад 2023 року, БСЧ імені О.Гончара)

10. Творча зустріч з підполковником Нацгвардії Андрієм Карпенком, презентація його книжки «Кохання загартоване війною» та фотовиставки «Стежками до миру – дорогою війни» (15 листопада 2023 року, бібліотека імені М.Бажана)

11. Заходи до Дня Збройних Сил України «Збройні сили України - слава, гордість, міць землі» (грудень 2023 року, бібліотеки ЦБС)

12. Цикл зустрічей з актором театру і кіно, поетом, військовослужбовцем ЗСУ Дмитром Лінартовичем (1, 10 жовтня; 16, 28, 29 листопада; 5, 6 грудня 2023 року; ЦРБ імені Г.Сковороди, бібліотека імені М.Бажана, бібліотека №11,бібліотека імені Є.Гуцала, бібліотека імені В.Нестайка, бібліотека «Солом’янська», бібліотека імені М.Реріха)

13. Концерт-інтенція «Для наших ЗСУ» за участі Христини Матвієнко, виконавиці власних музичних композицій для кларнета (4 грудня 2023 року, БСЧ імені О.Гончара)

14. Акція «Книга – воїну» до Дня Збройних Сил України (листопад – грудень 2023 року, бібліотека імені М.Реріха)

15. Літературно-музична зустріч до Дня Дню Збройних Сил України за участі психологині, письменниці та волонтерки Катерини Флекман (10 грудня 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)

16. Проведення активної волонтерської діяльності із залученням громадськості на підтримку ЗСУ та поранених бійців: благодійні акції, заходи на підтримку військових в зонах бойових дій та внутрішньо переміщених осіб (акції зі збору речей, книг, малюнки солдату, виготовлення подарунків-сувенірів для воїнів); волонтерський проєкт «Шити – жити» - виготовлення та передача білизни для поранених військових в госпіталі та лікарні України (ІV квартал 2023 року, бібліотеки ЦБС)

17. Інформаційні заходи, спрямовані на протидію пропаганді держави-агресора та поширення об’єктивної інформації щодо подвигів ветеранів війни (ІV квартал 2023 року, бібліотеки ЦБС)

18. Започатковано проєкт інформаційної підтримки ветеранів війни; залучення ветеранів та членів їх сімей до культурного життя; патріотичного виховання молоді та вшанування пам’яті загиблих захисників України «Країна ветеранів» (листопад 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)

19. Участь в ініціативі #EmptyChairWeek Українського ПЕН-клубу на знак пам’яті про українських письменників та діячів культури, чиї життя обірвалися після 24 лютого 2022 року (листопад 2023 року, бібліотеки ЦБС)

20. Круглий стіл «Ветеранська література. Читати. Знати. Пам’ятати» пам’яті загиблого воїна російсько-української війни, автора книги про війну Максима Петренка за участі кандидатка філологічних наук, редакторка, авторка проєкту «Ukrainian War Diaries / Воєнні щоденники» та письменницького курсу для авторів-початківців «Пиши наживо» Юлії Оскольської, науковиці, дослідниці комбатантських текстів та воєнної літератури, кандидатки філологічних наук Марини Рябченко, книжкової оглядачки, дослідниці воєнної літератури, авторки проекту #книги_про_війну Ганни Скорини, кандидатки філологічних наук, наукового співробітника Інституту літератури імені Тараса Шевченка Національної академії наук України Олесі Стужук (11 грудня 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)

21. Відеочитання роману-щоденника «Спокійної ночі» воїна, письменника Максима Петренка до дня пам’яті Героя із циклу «Читати. Знати. Пам’ятати» (13 грудня 2023 року, ЦРБ імені Г.Сковороди)

Немає коментарів:

Дописати коментар