Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 14 травня 2014 р.

Клятва пам'яті - листівка ветеранові

"Війна... Вимов це слово - побачиш, як у наших, вкритих сивиною бабусь і дідусів, зразу зникне усмішка з обличчя, на чоло ляжуть глибокі зморшки і в очах з'явиться невимовний сум. У цьому слові - біль і розпач матерів, стогін поранених, плач сиріт. 69 років відділяє нас від останніх залпів Великої Вітчизняної війни, і, здається, все забулось, рани повинні загоїтися.
Але це не так!..."

Запорука майбутнього в пам'яті про минуле і вдячності за теперішнє. Усвідомлюючи це, найменщі користувачі бібліотек нашого району активно долучилися до Всеукраїнської акції "Листівка ветеранові".
Щирі слова вдячності сивочолим ветеранам, мрії і бажання дітей жити в мирній країні, засудження війни як найбільшого зла, усвідомлення того, що життя - це найбільша цінність, а війна його забирає, і повернути його не можна, як в улюблених нинішніх комп'ютерних іграх, розуміння того, що війна - це біль і втрата близьких. 
Такі дорослі поняття висловлювали наші мудрі діти в листівках ветеранам. Живим, з якими вони зустрічалися і передавали свої листівки, і тим, хто уже ніколи їх не прочитає, але будуть відчувати, що їх пам'ятають!
В 328 дитячих серцях збережуть найміцнішу пам'ять - пам'ять серця про війну і тих, хто подарував нам життя. І, сподіваємось, що ця пам'ять піде в наступні покоління як клятва.
"Шановний ветеране!
Я, Шубін Владислав, хочу побажати Вам здоров'я та довгого життя. На даний момент дуже багато інформації про війну та легкий доступ до будь-яких фактів. Але хто, як не Ви, знає краще всі події, які відбувалися. Дякую Вам за перемогу, дякую за те, що зараз живу у вільній країні. Велика подяка Вам за те, що Ви пережили страх, біль, недосипання тільки заради того, щоб звільнити країну від загарбників.
Шановний ветеране, дякую за життя!"

Немає коментарів:

Дописати коментар