Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 17 грудня 2014 р.

Земне тяжіння космічного сокола

Наша Земля з космосу така тендітна і вразлива, 
що берегти її - святий обов'язок кожного
Леонід Каденюк

16 грудня в бібліотеці імені В.Кудряшова для учнів 8-9-х класів ЗСШ №60 відбувся урок патріотизму і національної гідності від першого і єдиного космонавта незалежної України, Героя України, непересічної зірки і водночас дуже земної, простої людини, справжнього патріота і Українця Леоніда Костянтиновича Каденюка.
Діти з великою цікавістю намагалися поринути у той, напевне, глибший за космічний, світ людської душі астронавта, котрий побував за межами Землі і бачив її як зірку серед інших зірок у холодних просторах Всесвіту. Що було важливим для астронавтів в безкраїх згортках чорної космічної ночі? Що складає поняття «земне тяжіння»?
 
Леонід Костянтинович поділився з учнями власними відчуттями, переживаннями і спогадами про той незабутній політ. Там, в безмежних просторах Всесвіту,  разом з космонавтом була його рідна Україна: пісні у виконанні Дмитра Гнатюка «Два кольори», «Черемшина», Софії Ротару «Мій рідний край», Назарія Яремчука; материнський вишитий рушник і «Кобзар» Тараса Шевченка.
Всі члени екіпажу «Колумбії» отримали від нашого космонавта українські вишиті сорочки, в яких зробили пам’ятні світлини. Україна  підкорила не лише космос, а й американські серця космонавтів.
На цій високій ноті бібліотека завершила рік роботи клубу успішних людей «Зустріч».

Немає коментарів:

Дописати коментар