Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 22 грудня 2014 р.

Миколай на землю сходить...

Від серця і до серця збудуємо місток.
Ми доброти попросим малесенький шматок.
Усім за ці щедроти сторицею віддасться,
Бо вміти дарувати - найвище  в світі щастя

Наступила чудова пора року - зима, яку люблять і дорослі, і діти. Спостерігаючи за легкими пухнастими сніжинками, за снігом, який сріблиться та виблискує в променях зимового сонця, віжчуваючи легенький подих морозу, всі ми потрапляємо у чарівний світ зимових свят, схожих на казку. 
Свято Миколая - одне з найулюбленіших дітьми свят. В це й день, за легендою, святий Миколай спускається з небес на землю, щоб нагородити дітей подарунками за їх добрі справи.
Вшанування в бібліотеках Солом'янки Святого Миколая, якого люблять і чекають всі українські діти, додало всім не тільки святкового настрою, а й збагатило дітей - користувачів бібліотек знаннями щодо народних традицій і звичаїв, розуміння необхідності творити добрі справи, гарно вчитися в школі, допомагати старшим, проявляти милосердя до тих, хто його потребує, рости слухняними дітьми.
Дочекались Святого Миколая вихованці школи - інтернату №17 - читачі бібліотеки імені І.Багряного. Напередодні свята вони навіть написали листи - запрошення відвідати їх у бібліотеці... Піснями та віршами вони привітали дорогого гостя. Розчулений Миколай віддячив скромними дарами: солодощами та книжечками. 
"І бринить від щастя край - іде до діток Миколай". В святкову майстерню бібліотеки імені О.Новікова-Прибоя завітали учні школи - інтернату №17. Діти малювали, виготовляли новорічні прикраси. В подарунок від бібліотеки отримали книги та солодощі.
"Капці для Святого Миколая" - голосні читання в бібліотеці імені О.Донченка
Гру - вікторину "А хто, хто Миколая любить" бібліотекарі БСЧ імені О.Гончара провели в школі №12 для учнів 2-х класів.

Немає коментарів:

Дописати коментар