Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 18 травня 2015 р.

"Сім’я – не осередок держави. Сім’я – це держава і є!"

Сім'я - це суспільство в мініатюрі, 
від цілісності якого залежить безпека 
всього великого людського суспільства.
Фелікс Адле
У житті кожної людини родина займає особливе місце. У сім’ї створюється найбільше суспільне багатство — людина. Тут вона народжується і формується як особистість, засвоює норми співжиття, людських відносин. Це та клітинка, з котрої розпочинається будь-яка держава. 
В сім’ї, де панує любов і взаємоповага, де належна увага приділяється вихованню національної свідомості, високої моралі, почуття справедливості й людяності, виростає гідний громадянин своєї країни, який виплекані в родині ідеали несе в суспільство та свою майбутню сім’ю. 
«Сім’я – не осередок держави. Сім’я – це держава і є!»  - слова Сергія Довлатова стали назвою загальносистемного дня інформації до Міжнародного дня сім'ї, який пройшов в бібліотеках нашого району.

«У нашого Омелечка» - виставка робіт – кумедних ляльок, створених за мотивами української жартівливої пісні про Омелька, народної майстрині України Тамари Данилівни Желіби, керівника підліткового клубу «Червоні вітрила» в бібліотеці імені І.Багряного. 
В бібліотеці імені О.Пироговського відбулося родинне свято «Станьте в коло разом з нами». Діти читали вірші, співали пісні, плели оберіг - український віночок, грали, танцювали, малювали на асфальті.



«Пізнай свій край… себе, свій рід, свій народ, свою землю - і ти побачиш свій шлях у життя. Шлях, на якому найповніше розкриються твої здібності…». Ці слова великого українського просвітителя-гуманіста, філософа і поета Григорія Сковороди надихнули працівників бібліотеки імені В.Чкалова організувати виставку-розвідку родинної творчості своїх читачів


Бібліотеки імені М.Бажана та імені В.Чкалова взяли участь у святковій програмі в парку «Позняки» Дарницького району. Разом із з гостями свята бібліотекарі малювали малюнки на тему сім'ї, які потім юні художники дарували своїм мамам та татусям, плели браслети, співали та танцювали.



 


"Мудрість сімейного вогнища" - родинне свято в БСЧ імені М.Лермонтова, яке завершилось авторським концертом.

  
 
Саме в лоні традиційно міцної української сім’ї, що впевнено стояла на національному ґрунті, формувалася українська нація. Саме через сім’ю та родинну пам’ять передавалися з покоління в покоління багаті народні традиції, звичаї та корисні знання.
Бібліотекарі відділу обслуговування для дорослих БСЧ імені О.Гончара завітали до школи, де провели для учнів молодших класів пізнавальну бесіду про традиції української родини.
В приміщенні бібліотеки оформлені ілюстративна виставка «Любов до Батьківщини починається з родини» та виставка-порада для батьків «Сімейний затишок».
 
"Родинне коло" - свято в БСЧ імені О.Гончара

Немає коментарів:

Дописати коментар