Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 12 травня 2016 р.

9 травня. Миру бути!

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день назавжди залишиться затьмареним гіркотою втрат і осяяний сонцем перемоги. 
Минули десятиліття від того часу, як стихли бої Другої світової на нашій землі. Це була найстрашніша, найкривавіша війна століття. 
Для України вона почалася 1 вересня 1939 року із німецьким вторгненням в Польщу. 110-120 тисяч українців у лавах Війська Польського розпочали світову боротьбу проти нацизму, 8 тисяч з них загинуло протягом місяця війни. 
Для нашої країни Друга світова - це національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців. Україна понесла надзвичайні втрати: під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових і підпільників, понад 5 мільйонів цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з них не повернулася... Постраждало понад 700 міст, 28 тисяч сіл, 300 тисяч господарств... 
"9 травня. Миру бути!" - загальносистемна естафета пам'яті в бібліотеках району. 
В БСЧ імені М.Лермонтова пройшла історико-патріотична година "Пам'ять про них збережуть обеліски".

Бібліотека імені М.Реріха підготувала тематичну викладку "Правда і міфи Другої світової". Книги, запропоновані бібліотекарями, допоможуть остаточно прокинутися та позбутися багатьох ідеологічних міфів гібридної російської пропаганди.   
Бібліотека імені В.Чапаєва підготувала тематичну викладку "День Перемоги - день пам'яті й надії", БСЧ імені О.Гончара - "Незабутня Перемога" 
 
Про "Науку перемагати", яку вивчали наші діди - прадіди на кривавих дорогах Другої світової, і яку сьогодні засвоюють батьки та брати, розповідали своїм читачам бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного.

Немає коментарів:

Дописати коментар