Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

Лауреати Шевченківської премії з літератури 2018 року

Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2018 року. Їх імена назвав член комітету премії Ростислав Семків на своїй сторінці у Facebook.
Отже, Шевченківську премію з літератури отримала Емма Андієвська (книги "Міста-валети", "Бездзигарний час", "Шухлядні краєвили", "Маратонський біг" і "Щодення: перископи").
Емма Андієвська - письменниця, поетеса та художниця, член Національної спілки письменників України, українського ПЕН-клубу та Професійного об'єднання художників Баварії. Живе та працює у Німеччині та США. Працює в стилі сюрреалізму та герметизму. Створила власний світ поетичних та художніх образів у високо індивідуальній манері. Головними у її творчості є філософські, духовні та містичні теми. Емма Андієвська є авторкою двадцяти дев'яти поетичних збірок, п'яти книжок короткої прози, трьох романів та понад дев'яти тисяч картин. 
Лауреатом Шевченківської премії з публіцистики став Сергій Плозій (книга "Брама Європи"), українсько-американський історик, професор української історії та директор Українського наукового інституту у Гарварді.

Немає коментарів:

Дописати коментар