Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 22 лютого 2018 р.

"Рідна мово, будь не тільки святом, а й насущним хлібом на землі"

Мова - найбільший скарб, одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Мова - це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Кожна людина має завжди пам'ятати, хто вона, звідки родом, де її коріння, знати свою мову, любити її, шанувати, берегти і розумно збагачувати. 
"Рідна мово, будь не тільки святом, а й насущним хлібом на землі" - бібліотечний квілт в бібліотеках Солом'янки.
Свято "А народ без мови - не народ!" провела бібліотека №13.
Бібліотекарі бібліотеки імені О.Довженка оформили тематичну книжкову виставку "Душа нації - її мова" , розповіли вихованцям дитячого садочка біблійну легенду про виникнення різноманітних мов, разом з дітками виконали аплікацію у формі кольорової квітки. 
 
До Дня рідної мови в бібліотеці імені М.Реріха з ініціативи Ради Київських вірменок відбулось відкриття оновленої кімнати-музею вірменської культури "НАВАСАРД". Почесними гостями заходу були Голова Української Єпархії Вірменської Апостольської церкви єпископ Маркос Гованісяна та Віце-президент Ради національних меншин України Єрванд Даніелян.
Про походження деяких слів в українській мові "Smalz і в Україні Smalz" розповіли своїм віддаленим користувачам бібліотекарі БСЧ імені М.Лермонтова
"Перлина душі - моя мова й слово" - таку назву має книжкова виставка, яку підготувала для своїх користувачів БСЧ імені О.Гончара. Екскурс в історію "Мова як ДНК нації" провела ЦРБ імені Ф.Достоєвського
 
Читачі бібліотеки імені І.Багряного створили мовну карту світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар