Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 21 березня 2018 р.

"Микола Щербак - Людина Природи"

22 березня о 17:00 год. Національний музей літератури спільно з видавництвом "Ярославів Вал" запрошують на презентацію книжки "Микола Щербак - Людина Природи"
Ця книжка присвячена Миколі Миколайовичу Щербаку (1927 - 1998) - унікальній людині, видатному українському досліднику Природи, в'язню ГУЛАГу, творцеві зоологічного музею Національної Академії Наук у Києві. У книжку включено роздуми українського письменника Юрія Щербака про Миколу иколайовича - старшого брата, автобіографічні нариси самого Миколи Щербака про його дитинство, юність та перебування в ув'язненні, спогади дружини - професора Галини Щербак про роки спільного життя, науковий та творчий шлях дослідника. Також у книзі наведено деякі маловідомі публікації, документи, фотографії та малюнки, що ілюструють життя Миколи Щербака - вченого, мандрівника, патріота України. 
До участі запрошені - письменники: Юрій Щербак, Вадим Скуратівський, Павло Щириця; науковці: академіки НАН України Ігор Ємельянов, Яків Дідух, Ярослав Блюм, члени-кореспонденти НАН України Валерій Корнєєв, Сергій Мосікян та Оксана Виноградова (Щербак).
Інформаційні партнери видання: Українське радіо та газета "Літературна Україна"
Ведучий: Михайло Слабошпицький.
Адреса: вул. Хмельницького, 11 (метро "Театральна"). Вхід вільний. 

Немає коментарів:

Дописати коментар