Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 9 березня 2018 р.

Нас гуртують думи Кобзаря

Кобзарю!
Знов до тебе я приходжу,
бо ти для мене совість і закон.
Ліна Костенко
Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас новим, неповторним. Тарас Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав його співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.
Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.
"Нас гуртують думи Кобзаря" - ШЕ-ФЕСТ в бібліотеках Солом'янки.
Бібліотека імені І.Світличного оформила виставку-портрет "Майстер пензля і пера", бібліотека імені П.Вершигори - книжково-ілюстративну виставку "Хай дух Шевченка об'єднає нас!" "П'ять епох життя Тараса Шевченка" - тематична виставка в бібліотеці імені О.Пироговського. Комплекс заходів "Твого сумління й мужності уроки ми бережем і будем берегти" провела бібліотека №13. В бібліотеці імені П.Вершигори провели голосі читання "Як візьму Кобзар я в руки, ллються віршів дивні звуки", літературну годину "Шевченкове слово в віках не старіє", розповіди про "Заповіт" Тараса Шевченка. Театралізовану Шевченкіану провела бібліотека імені О.Довженка. "Шевченко в сучасному просторі" - виставка-вшанування в БСЧ імені О.Гончара.
БСЧ імені М.Лермонтова організувала зустріч з шевченкознавцем, колишнім старшим ауковим співробітником Національного музею Тараса Шевченка Надією Наумовою. В бібліотеці імені О.Донченка проведено комплекс заходів "Тарас Шевченко - поет, мислитель, художник"
 
 
   
"Слово Шевченка - джерело невмирущого духу" - літературно-мистецька композиція в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя.  ЦРБ імені Ф.Достоєвського організувала зустріч своїх читачів з поетом, автором збірки "Негаснуча зоря Тараса" Анатолієм Самойленком. Голосні читання творів Кобзаря відбулись в біблітеці імені І.Багряного
 

Немає коментарів:

Дописати коментар