Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 22 червня 2018 р.

Щоб ніколи світанки не здригались від слова війна

Друга світова війна стала наймасштабнішим і найкривавішим конфліктом з усіх, які будь-коли грміли на нашій планеті протягом всієї історії людства. В ході цієї війни вперше було використано ядерну зброю. Всього у війні взяла участь 61 країна на всіх континентах, що і дало підстави назвати цю війну Світовою, а дати її початку і закінчення вважаються найбільш знаковими для історії всього людства. 
Початок Другої світової війни припав на 1 вересня 1939 року. Тоді Німеччина атакувала Польщу. 
22 червня 1941 року німецькі війська раптово перейшли західний кордон Радянського Союзу практично по всій його довжині, а німецька авіація завдала нищівних ударів по багатьох містах в сучасних Україні та Білорусі. 
В Другій світовій війні загинув коже п'ятий українець. Серед військовослужбовців призову на літо 1941 року вціліли тільки 3% ...
"Щоб ніколи світанки не здрагались від слова війна" -  естафета історичної пам'яті в бібліотеках Солом'янки. Виставку-пам'ять "Земля диміла. Починалось літо. Був день грози. Був 41-й рік" оформила бібліотека імені П.Вершигори, виставку-хронологію "Війна прийшла на світанні..." - БСЧ імені О.Гончара. Поетичний вернісаж "Мій перший вірш написаний в окопі" провела ЦРБ імені Ф.Достоєвського. "Як починалася війна..." розповіли своїм наймолодшим користувачам бібліотекарі бібліотеки №13 та провели для них майстер клас з виготовлення свічки пам'яті.

Немає коментарів:

Дописати коментар