Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Сучасне рабство

Європейський день боротьби з торгівлею людьми відзначається щороку 18 жовтня. Він був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом як день консолідації з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівля людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.
Метою торгівля людьми завжди є експлуатація людини в будь-який спосіб - примусова праця, використання у домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, вилучення органів, сексуальна експлуатація чи створення порнографічної продукції, народження дитини примусово чи за замовленняМ. втягнення у злочинну діяльність чи жебракування.
Стати жертвою торгівля людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації. Тому одним із завдань бібліотекарів сьогодні є формування у громадян розуміння того, що людська гідність, права людини є найвищою цінністю; попередження та формування нетерпимої поведінки, нульової толерантності до будь-яких форм експлуатації людини.

"Торгівля людьми - сучасний прояв рабства" - година-порада в БСЧ імені О.Гончара

"Сучасне рабство" - БСЧ імені М.Лермонтова 
 
"Як не потрапити в неволю" - інформаційна година в бібліотеці імені О.Пироговського 

Немає коментарів:

Дописати коментар