Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 18 жовтня 2018 р.

Україна козацька: п'ять віків історії

Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист - це найперший обов'язок народів. Для нас такою землею є Україна. Пона полита потом і кров'ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків.
Ми живемо на цій землі і маємо знати про славні подвиги своїх запорожців, а також про воїнів-захисників, які і сьогодні продовжують героїчну сторінку нашої історії, захищаючи кордони від ворога.
14 жовтня наша країна відзначає одразу чотири свята - День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення Української повстанської армії та День захисника України. З цієї нагоди в бібліотеках Солом'янки відбувся ряд заходів. 
БСЧ імені М.Лермонтова для учнів Вищого професійного училища Національного авіаційного університету провела патріотичну годину "Хоробрі серця".
В БСЧ імені О.Гончара відбулася святкова імпреза "Не забувай Шевченка спів про горду славу вояків". Театралізоване дійство складалося зі сценки "Історичний потяг", танцювальної композиції "Гопак", музичної замальовки "Рок-кобзар", пісень на вірші Тараса Шевченка. 
"День справжніх козаків" - тематична виставка в бібліотеці імені М.Бажана
В бібліотеці імені В.Кудряшова відбулася зустріч читачів з директором Музею гетьманства в м. Києві Галиною Яровою та відомою художницею Наталією Павлусенко, яка презентувала виставку репродукцій своїх робіт "Герої козацької України" - портретів українських гетьманів, відтворених за допомогою старих зображень і літературних описів.
Бібліотека імені П.Вершигори оформила книжково-ілюстративну виставка "Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра", провела козацькі розваги "Мандри до козацьких скарбів".  
"Між титанами духу і титанами зброї" - книжково-ілюстративна виставка в бібліотеці "Солом'янська".
В бібліотеці імені О.Донченка відбулась година українознавства "Ми з України - козацького роду".
Тематичну виставку "Стежками козацької вольниці" оформила бібліотека імені О.Новікова-Прибоя.
 
 
У бібліотеці №13 відбувся урок патріотизму за участю механіка-водія танкової роти "Чорна пантера" сержанта Національної гвардії України Євгенія Цариценка та волонтера ГО "Генерація дії" (м. Київ) Юрія Когтєва.
В бібліотеці імені М.Реріха відбулась зустріч з казкаркою, відомою письменницею Аліною Третяк, яка представила свою книгу "Знаковий птах" - народні перекази, легенди та авторські казки про героїчну минувщину козацької доби.
Також в бібліотеці відбувся концерт за участі Студії по підготовці акторських кадрів при Національній заслуженій капелі бандуристів України імені Г.Майбороди.
"Козацькі часи" - літературний турнір в бібліотеці імені О.Пироговського.
 
Бібліотека імені І.Багряного провела літературні змагання "Українські козаки - найспритніші вояки",  організувала зустріч своїх читачів з бійцями батальйону імені С. Кульчицького, для яких три роки виготовляли та передавали обереги, малюнки, вітання.

Немає коментарів:

Дописати коментар