Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

вівторок, 27 листопада 2018 р.

Скошені голодом: вивчаємо, пам'ятаємо

Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно - надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи! 
Щорічно в четверту суботу листопада в нашій державі відзначається День пам’яті жертв голодомору. Народ України схиляє голову, перед трагічною сторінкою свого життя. 1932 рік… тридцять… чорний рік. Прах семи з половиною мільйонів стукає в наші серця; їх ніхто не судив, отже, ніхто не реабілітує. Ніхто, крім нас, їхніх співвітчизників і довговічних боржників. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932 — 1933 років. Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок — Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв.
"Скошені голодом: вичаємо, пам'ятаємо" - марафон пам'яті до Дня пам'яті жертв голодоморів в бібліотеках Солом'янки.
"Стежками болю й мук" - тематична виставка в бібліотеці "Солом'янська", "Стоїть у скорботі мати-Україна" - день історичної пам'яті в БСЧ імені М.Лермонтова.
 
"Голодомор - невиплакані сльози України" - під такою назвою відбувсч комплекс заходів в бібліотеці №13. Щемний біль за штучно скоєне лихоліття, тематичний відеоролик, власноруч замішаний і спечений житній хліб, майстер-клас з виготовлення свічок пам'яті з українською символікою та гілочками суцвіть-бур'янців, з яких в гіркі часи пекли нужденні перепічки - все це прожили разом з бібліотекарями юні користувачі бібліотеки №13.
Жорстоку правду про події, яким є підтвердження і немає виправдання, слухали читачі бібліотеки імені І.Багряного. 

Немає коментарів:

Дописати коментар