Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 3 грудня 2018 р.

Про ВІЛ/СНІД вкотре і відверто

Здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.
Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ і його кінцева стадія СНІД. 
З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що сприяє зміцненню організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу. Зусилля вчених спрямовано на винайдення ефективних методів подолання СНІДу, однак поки що говорити про успіх, про перемогу над вірусом ВІЛ передчасно. На жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДу в Східній Європі постраждала найбільше. 
У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…
Говорили про проблему і в бібліотеках Солом'янки під час інформаційно-просвітницького марафону "Про ВІЛ/СНІД вкотре і відверто".
На фото: Бесіда "Майбутнє без СНІДу" в бібліотеці імені О.Донченка. 

Немає коментарів:

Дописати коментар