Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 23 вересня 2019 р.

Тиждень українського кіно

У бібліотеках Солом’янки минув «Тиждень українського кіно», який був присвячений кінопоказам екранізованих творів українських письменників.
Розпочався кінотиждень в бібліотеці імені О.Довженка, де відбувся показ фільму «Земля» класика світового кінематографу Олександра Довженка, письменника і кінорежисера, відомого за кінострічками: «Звенигора», «Арсенал». «Земля» ‑ це своєрідний славень хліборобству та Людині як частині Космосу.
Також в бібліотеці відбувся перегляд ще однієї кінострічки - "Повість полум'яних літ" (режисер О.Довженко) - першого радянського ігрового широкоформатного фільму, який було відзначено преміями міжнародних кінофестивалів у Каннах, Лондоні та Лос-Анджелесі.
У бібліотеці №13 було продемонстровано історико-драматичний фільм молодого львівського режисера-документаліста, сценариста роботи, оператора і монтажника Тараса Химича "Жива", знятий за реальними подіями, які трапились з українською зв'язковою УПА Анною Попович. А також саундтрек до фільму "Жива" - відеокліп пісні Сашка Положинського "Закохані". 
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського пройшла демонстрація фільму режисера В.Андрієнка "Іван Сила", знятого за книгою Олександра Гавроша "Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу", про незвичайну історію життя Івана Фірцака - чемпіона Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіона Європи з культуризму.
В бібліотеці імені М.Бажана відбувся перегляд повнометражного анімаційного фільму режисера В.Дахно "Енеїда", за мотивами однойменної поеми І.Котляревського. У фільмі розповідається про козака Енея, про його шлях, повний курйозних ситуацій, битв і дивовижних відкриттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар