Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 22 січня 2020 р.

Крим - це наша земля!

20 січня - День Автономної Республіки Крим. Цього дня в 1991 році більшість кримчан на загальнокримському референдумі висловилися за відновлення Кримської автономії, що визначило статус Криму у складі України.
На початку 2014-го року зусиллями Російської Федерації та її агресивними діями відносно України кримська територія була окупована, а кримське суспільство позбавлене привілеїв української автономії. Український народ консолідувався. Почалася боротьба за мирне повернення Криму, який і зараз по діючим міжнародним протоколам є територією України.

Віртуальну виставку "Книжки свідчень: відзначаємо День Автономної Ремпубліки Крим" підготувала бібліотека імені О.Довженка
Про "Батилиман - легендарний пленер" розповіла своїм користувачам бібліотека імені О.Новікова-Прибоя
"Ой, полину я до моря, за Кримськії гори" - в бібліотеці №13 відбулося заняття художньої майстерні в студії "Лілея". Для своїй користувачів бібліотекарі оформили виставку-панораму «Бо Крим – це Україна! А це моя земля».
 
До книжкових мандрів сонячною, потаємною та загадковою Кримською землею запросила бібліотека імені П.Вершигори.
Інформування "Благословенна Кримська земля" провела БСЧ імені М.Лермонтова.
Фотоколаж "Крим - це Україна" оформила БСЧ імені О.Гончара. Ще в бібліотеці відбулась музична година "Музика Криму".
До бібліотеки імені О.Новікова-Прибоя завітали їх добрі друзі і користувачі – родини переселенців з півострова з традиційними кримськотатарськими солодощами: сухофруктами, шербетом  і головне – пахлавою. Чаювання супроводжувалось спогадами про туристичні маршрути по Криму, бардівськими піснями.
Виставку кримськотатарської культури оформила бібліотека імені М.Бажана.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар