Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Їх прийняло небо, лишивши списки...

«Історія України написана не чорнилом, а кров’ю»...
Хто міг би подумати, що вшановуючи пам’ять героїв різних історичних епох: Героїв Крут, ОУН-УПА, іноді не вникаючи у сутність загальних висловів, – у ХХІ столітті ми станемо свідками чи учасниками схожих подій.
Події листопада 2013 – лютого 2014 року вийшли за межі логіки. Там, на Майдані, відродилася українська нація – Гімн набув нового звучання, а кольори національного стягу ніколи не були такими символічними, як на тлі невинної крові героїв Небесної сотні.
Описати, а тим більше відчути глибину трагедії, що сколихнула увесь світ, і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. На це потрібно час, час і покаяння усього народу! 
Комплекс заходів до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні відбувся в бібліотеках Солом'янки .
Урок мужності і патріотизму "Небесна Сотня воїнів Майдану" за участю письменника, волонтера, автора-виконавця В'ячеслава Купрієнка підготувала та провела бібліотека імені В.Кудряшова.
 
Патріотичні читання "Майдан: збереження та увічнення пам'яті" відбулись в БСЧ імені О.Гончара. "Долі героїв Майдану: ландшафт пам'яті" - вечір-спомин в цій бібліотеці.
 
Зустріч з учасниками подій Революції Гідності "Герої серед нас" Іриною Деревицькою та Максимом Петренком організувала бібліотека імені М.Реріха.
Патріотичну годину "Небесна Сотня у вирій полетіла" провела бібліотека імені О.Донченка.
Фільм-спогад переглядали в бібліотеці імені О.Довженка. Також бібліотека оформила тематичну виставку. 
"Дорогою в небеса" - приватні історії звучали в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 
Бібліотека імені П.Вершигори оформила виставку-пам'ять "Небесна сотня: ціна свободи" та провела хронометр пам'яті "Небесна Сотня. Нові герої України" за участі представника ГО "Культура і суспільство".
"Пішли у вічність" - хвилини пам'яті в бібліотеці імені І.Багряного. День пам'яті Героїв Небесної Сотні провела бібліотека №11.
"Високою поезією про високий подвиг" - поетичний вінок шани героям Небесної Сотні склали в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя.
Виставку-реквієм "Герої не вмирають... просто йдуть..." оформила бібліотека №15.
Вечір спогадів "Майдан" за участі редактора Поетичної енциклопедії "Герої Майдану", авторки 10 віршів про полеглих героїв Тетяни Лавинюкової з Києва та одного з авторів енциклопедії Володимира Бондаренка з Чернігова; родини Тетяни і Юрія Пероганичів (засновників порталу Жінка-Українка та ініціаторів видання першої поетичної збірки майданівців "Материнська молитва"), а також учасника Майдану, народного декламатора Михайла Орлюка відбувся в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
Бібліотека №13 провела майстер-клас "Історичні постаті в боротьбі за мир та волю" з виготовлення закладинок для книжок з аплікацією патріотичних висловів відомих українських постатей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар