Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 10 вересня 2014 р.

Дитяча програма Форуму видавців "Книгоманія"

ГО "Форум видавців"

Дитяча програма Форуму видавців «Книгоманія»: 134 події для дітей та дорослих

У межах 21. Форуму видавців відбудеться дитячий фестиваль «Книгоманія». У програмі – 134 заходи для дітей від 3 до 13 років: зустрічі з письменниками, літературні читання, презентації книжок, майстер-класи, квести, забави, інтерактивні вистави, а для турботливих та допитливих батьків – семінари та лекції з педагогіки, логопедії, дитячої психології і навіть антиейджинг медицини.
Під час фестивалю маленькі читайки матимуть можливість зустрітися з улюбленими авторами: Володимиром Рутківським, Сашком Дерманським, Лесею Ворониною, Іваном Андрусяком, Тетяною Щербаченко, Галиною Ткачук, Галиною Малик, Сергієм Гридіним, Надійкою Гербіш і багатьма іншими.
Свою нову дитячу книжку презентуватиме письменник зі світовим іменем Андрій Курков. Тарас Прохасько і Мар’яна Прохасько підготували продовження історії про кротиків – «Куди зникло море», яке представлять у супроводі пісень Соні Садової (співачка Дана Винницька з гурту DagaDana). А відомий музикант Павло Гудімов розповідатиме маленьким розумникам про мистецтво.
Майстер-класи з малювання з дітворою проведуть відомі ілюстратори: Катерина Штанко, Даша Ракова, Мар’ян Пирожок, Романа Романишин та Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка»), Ганна Осадко та інші.
Разом з Тетяною Щербаченко та її Кольоровими Кицями діти зв’яжуть «шалик миру». А окрім того маленькі умільці матимуть нагоду власноруч зробити ляльку-мотанку, pop-up книгу, арт-бук, книжкові закладки, папір, книгу з конструктора «Лего» та багато-багато іншого.
Про значення дитячих віршиків батькам розповідатиме логопед-дефектолог Тетяна Лялька, а про те, як легко й весело навчити малюка читати – педагог Уляна Гуменна-Геник. Антикризовий терапевт Едмунд Щебальський переконає батьків, що діти можуть і мають бути «корисними».
Письменниця і поетка Галина Крук розкаже на що потрібно звертати увагу, обираючи книжки для малят. Дві лекції (одну для батьків, іншу – для вчителів та працівників бібліотек) про те, як прищепити дітям звичку до здорового способу життя прочитає доктор медичних наук, професор, голова Всеукраїнської Асоціації превентивноі та антиейджинг медицини Ольга Барна.
На фестиваль до Львова завітають і 62 переможці конкурсу дитячого читання «Книгоманія».
Основні події фестивалю «Книгоманія» будуть відбуватись у дитячому супермаркеті «Антошка» (пл. Міцкевича, 5) та зал «Навчабава» у Палаці мистецтв (вул. Коперніка, 17, цокольний поверх). Також чимало цікавих заходів відбуватиметься у Львівській обласній бібліотеці для дітей (вул. Винниченка, 1) та інших закладах культури.
Вхід на всі заходи – вільний. Потрапити до «Навчабави» можна за загальним квитком на книжковий ярмарок у Палаці мистецтв. Нагадуємо, що вхід на книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» коштує 10 грн, для дітей та пенсіонерів за посвідченням – вхід безкоштовний.
Повна програма заходів дитячого фестивалю "Книгоманія" на сайті bookforum.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар