Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 12 березня 2015 р.

Шевченко - наш. Він - для усіх століть, мислитель він, Пророк для України

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу - Тарас Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йогму подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив би свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос - українську мову.
Щовесни, коли тануть сніги, ми вшановуємо пам'ять Великого Кобзаря. "Шевченко - наш. Він - для усіх століть, мислитель він, Пророк для України" - під таким гаслом пройшли Шевченківські дні в бібліотеках нашого району.
До дня народження справжнього сина України, геніального поета і художника в бібліотеці імені В.Чкалова була приурочена книжкова виставка - екскурс літературною спадщиною "Звучить з Чернечої гори: Любіть, браття, Україну!".
 
Бесіду "Пам'ять про Кобзаря" про життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка на вулицях мікрорайону провели бібліотекарі БСЧ імені О.Гончара.
В бібліотеці імені М.Бажана відбулась зустріч з полтавським кобзарем Анатолієм Лихошваєм.
 
 
"Наш Шевченко" - літературна вікторина, яку провели бібліотекарі БСЧ імені О.Гончара.
Тарас Шевченко - це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Його творчість - це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. І ми, нащадки, будемо завжди берегти у своїх серцях той вогник любові до вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

Немає коментарів:

Дописати коментар