Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

вівторок, 31 березня 2015 р.

Все є вода!

Придивившись уважно до карти півкуль нашої планети, де голубим кольором зображено величезні водні простори, починаєш розуміти, що десь, колись, хтось помилився, назвавши планету Землею. Більше їй підходить назва "Вода", адже саме вода займає 3/4 поверхні Землі. Вода повсюди - в морях і океанах, на суходолі і в річках, озерах, болотах, водосховищах і каналах, в льодовиках і під землеює Є вона й у повітрі. Зрештою, навіть ми самі, як і всі живі організми, більш як наполовину утворені з води! Без неї не може існувати життя на Землі.
До Всесвітнього дня водних ресурсів бібліотеки нашого району провели екологічно-інформаційний марафон "Все є вода!".
Цікаві факти про роль води в житті людини дізнались читачі БСЧ імені О.Гончара під час екологічної бесіди "Вода - еліксир життя". Також бібліотека провела пізнавальну міні-вікторину "Диво природи - вода".
 
Бібліотекарі БСЧ імені М.Лермонтова провели екорепортаж "Світ у країні читсої води".
В бібліотеці імені В.Чкалова відбувся екологічно-інформаційний марафон "Вода - це кров Землі", в рамках якого була оформлена тематична витсавка, проведена зустріч з науковим співробітником Академії Наук України Олександром Савицьким, який зробив презентацію на тему "Біоіндикація як метод дослідження екологічних систем". Присутні дізналися про екологічні проблеми водойм Києва, побачили наочні зразки біоіндикаторів, провели ряд дослідів, спробували за допомогою методу біоіндикації визначити якість і характер забрудненн води з Совських озер. 
Вода - це життя, вода - здоров'я, вода - чистота, вода - радість, вода - сміх, вода - гарний настрій, вода - натхнення, вода - тепло, вода - свтло, вода - відпочинок і ще багато-багато визначень є у такої простої і водночас такої важливої речовини! Про чудодійні властивості води та про її невтомну працю задля благополучного існування жителів Землі довідалися читачі бібліотеки імені І.Багряного
В бібліотеці імені О.Донченка були представлені виставки "Життя починається у воді" та "Вода - джерело життя". Бібліотекарі провели екологічну подорож по найбільших річках світу "Великі, могутні, живі..." та бесіду - роздум "Ще назва є, а річки вже немає..."
 
"Вода - Божа роса" - екологічний бумеранг у відділі обслуговування дітей БСЧ імені О.Гончара
Вода - невід'ємна умова існування, здоров'я і активної діяльності людини. Вона найпопулярніша і найзагадковіша рідина з усіх існуючих на Землі. Поети присвячували їй дивовижні рядки, прозаїки навіть про "краплю роси" написали безліч сторінок. А вчені й досі не можуть дати точні відповіді на нескладне питання: що таке вода? Бібліотека імені В.Чапаєва запропонувала своїм читачам тематичну виставку "Все є вода".

Немає коментарів:

Дописати коментар