Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 29 вересня 2016 р.

Грушевський: громадське і приватне...

Михайло Грушевський - ураїнський історик, громадський та політичний діяч, Голова Центральної Ради Української Народної Республіки (1917-1918), член Історичного товариства імені Нестора-Літописця, дійсний член Чеської АН (1914), почесний член Київського товариства старожитностей і мистецтв (1917), член-кореспондент ВУАН (1923) та АН СРСР (1929), багаторічний голова Наукового Товариства імені Тараса Шевченка у Львові (1897-1913), завідувач кафедри історії Львівського університету (1894-1914). 
Михайло Грушевський - це вчений світового рівня, творча спадщина якого близько двох тисяч праць з історії, історіографії, соціології, літератури, етнографії, археоогії, фольклору. Він показав, що еволюція людства, попри всі складнощі, має тенденцію до встановлення справедливого демократичного ладу. Влада в державі має належати особам, обраним народом на демократичних засадах, працювати для народу, спиратися на волю його більшості. 
Очоливши Центральну Раду, він був глибоко переконаний, що нова українська державність має базуватися на принципах демократії і закону. Своєю працею М.Грушевський закладав міцні підвалини української державності. 
"Грушевський: громадське і приватне..." - декада історії до 150-річчя від дня народження Михайла Сергійовича Грушеського в бібліотеках Солом'янки. 
До цієї дати бібліотека імені П.Вершигори оформила книжкову виставку "Історична спадщина Михайла Грушевського". Для своїх віддалених користувачів БСЧ імені М.Лермонтова підготувала флеш-повідомлення "Постать!"
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулася зустріч студентської молоді з автором військово-історичних документальних творів, ветераном ЗС України, підполковником у відставці Михайлом Корольовим "Михайло Грушевський - історик і будівничий нації". Проаналізувавши багатий історичний матеріал, М.Корольов розповів читачам про маловідомі факти із життя великого українця, який жив і творив заради нашої держави. 
"Творець історії і літописець" - книжкова виставка в бібліотеці імені В.Чапаєва
"М.Грушевський - будівничий нації" - політологічна студія в  БСЧ імені О.Гончара
"Обличчя України. Михайло Грушевський" - книжково-ілюстративна виставка-портрет в бібліотеці імені В.Чкалова  
Бібліотека імені І.Багряного оформила виставку-портрет "Михайло Грушевський - дослідник і творець української історії"

Немає коментарів:

Дописати коментар