Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

понеділок, 29 травня 2017 р.

Хто хоч раз побачив, все життя кохає Київ

Київ. Місто, оспіване багатьма поетами і письменниками, композиторами і художниками. Кожен, хто побував в Києві, зачарований його красою, його чудовими широкими вулицями, великою кількістю каштанів. Туристів приваблюють численні пам'ятки міста - свідки формування української нації: Києво-Печерська лавра, Софієвський собор, Золоті ворота, пам'ятники Т.Шевченку, Б.Хмельницькому, князю Володимиру...
Київ з любов'ю називають красивим, давнім і сучасним, величним. Кияни милуються і пишаються своїми парками й бульварами. І хто хоч раз побуває в Києві, той з великою любов'ю згадує про це місто.
"Хто хоч раз побачив, все життя кохає Київ" - загальносистемний тиждень краєзнавства в бібліотеках Солом'янки.
"Мій любий Київ, зоряна столице" - краєзнавча книжково-ілюстративна виставка в бібліотеці імені П.Вершигори
Літературне турне "Київські каштани" здійснили читачі БСЧ імені М.Лермонтова
"Місто моїх сподівань" - краєзнавчо-інформаційний мікс в БСЧ імені О.Гончара
Гру-вікторину "Тебе люблю я, Києве!" провела бібліотека імені О.Донченка
"Щоденні прогулянки Києвом І.Нечуя-Левицького" - екскурсію улюбленими місцями видатного українського письменника Івана Нечуй-Левицького, який значну частину свого життя провів у Київі провели бібліотекарі бібліотеки імені І.Багряного.
"І забринів поезією Київ..." - творча зустріч з поетесою Вікторією Осташ в бібліотеці №13. До заходу оформлена книжково-ілюстративна краєзнавча виставка "Столиця нашої Вкраїни - найкраще місто на землі!".
 
Бібліотека імені О.Донченка оформила книжково-ілюстративну виставку "Київська елегія".
В бібліотеці імені М.Реріха відбувся святковий концерт "Як тебе не любити, Києва мій!". Лунали пісні та поезії про київську весну, київські каштани, найкрасивіших жінок-киянок, про велич та неповторність нашого міста. В концерті взяли участь поет та композитор Олександр Бобровніков з м. Хмельницька, поет-пісняр Анатолій Пасічник з Хмельниччини, Віктор Кобєєв (саксофон, кларнет), барди Тетяна Доміловська та Анна Калита з клубу авторської пісні "Дім".
 
Бібліотеки Солом'янки організували інформаційно-краєзнавчу мандрівку "Наші вулиці вам розкажуть". Про історію Солом'янського району розповів читачам бібліотек екскурсовод Кирило Михайлович Степанець, який вже багато років вивчає і популяризує маловідомі сторінки з історії Києва. Юні краєзнавці пройшлися затишними вулицями, побачили чудову архітектуру, парки, сквери, познайомилися з літературними автографами Солом'янки. Завершилась мандрівка біля Цетральної районної бібліотеки імені Ф.Достоєвського фле-мобом "Я люблю Київ". 
27 травня в парку "Відрадний" відбулося святкування Дня Києва, організоване Солом'янською районною в місті Києві державною адміністрацією. Для учасників свята та гостей бібліотеки Солом'янки підготували різноманітні майстер-класи: з витинанки, виготовлення браслетів зі стрічок, паперових квітів тощо.  

Немає коментарів:

Дописати коментар