Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

суботу, 13 січня 2018 р.

Радість нині в кожній родині - ми святкуємо Різдво в Україні

Свято Різдва чекають з нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів та солодощів.
З Різдвом пов'язано багато народних прикмет. Якщо в перші три дні свята з'являється іній на деревах - буде добрий урожай хліба. Будуть гарні трави та хліб, якщо глибойкий сніг. Якщо вночі багато зірок, це до гарного урожаю ягід. Весна буде холодною, якщо цей день теплий.
Символ свята - зелена ялинка. Зірка, яка зазвичай красується на верхівці дерева, - символ Віфлеємської зірки, що яскраво освічувала шлях волхвам до Ісуса Христа. Щоб свято було ще радіснішим та веселішим, родичі один одному кладуть подарунки під ялинку. Дітям вішають солодощі на ялинку.
В цей день прийнято ввечері ходити з Віфлеємською зіркою із позолоченого паперу, прикрашеною ліхтариком. З нею ходили, співали різдвяні пісні - колядували.
У цей день також прийнято миритися з тими, з ким були у сварці, пробачати будь-які образи, щоб відчути всю радість та чарівність не тільки свята, а й життя.
Різдвяна містерія "Радість нині в кожній родині - ми святкуємо Різдво в Україні" відбулась в бібліотеках Солом'янки.
Напередодні Різдва бібліотека №13 разом з клубом "Творчість" провели новорічно-різдвяне свято для діток-читачів та їх батьків.
В БСЧ імені М.Лермонтова відбувся чародій вечір "Мрій - і все здійсниться!". Присутні брали участь в конкурсах, іграх, лотереї, милувались яскравими та ексклюхивними Різдвяними інсталяціями, писали вішлисти - списки бажань. Чудовий настрій вечора створив виступ ансамблю "Веселочка".
До свята Різдва за допомогою одного з читачів, який майже рік збирав персонажів, в біблітеці створена інсталяція "Христос народився".
БСЧ імені О.Гончара провела пізнавально-святковий мікс "Різдво над Україною зійшло": читали колядки, провели майстер клас з виготовлення Різдвяної Зірки, оформили тематичну виставку. Бібліотекарі завітали в СШ №12 та влаштували там веселий Різдвяний карнавал.
 
Святкова тематична книжково-ілюстративна композиція "Радіємо в вірі, надії, любові", яку представила бібліотека імені О.Новікова-Прибоя, розповідає про традиції святкуванняРіздва - свята, сповненого чудес, радощів, надії та любові. В центрі композиції стоїть Дідух (роботи народної майстрині Т.Желіби) - символ урожаю, багатства, оберіг роду; над композицією сяє різдвяна зірка, виготовлена читачкою бібліотеки Т.Шапринською.
Бібліотека №11 презентувала виставку дитячих робіт учнів школи мистецтв №1 "Хай Різдвяна добра казка подарує тепло й ласку"
"Різдво - це завжди диво..." Диво, яке трапилося у різдвяній історії "Золотий павучок", що її розказав український письменник Іван Малкович, з'явилось в бібліотеці імені І.Багряного. Бібліотекарі разом зі своїми читачами відтворили невеличку частину сюжету твору про те як павучок прикрасив ялинку золотим мереживом своєї павутинки, тим самим передбачаючи нове головне диво для української родини. 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар