Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

вівторок, 30 січня 2018 р.

HOLOCAUST: трагедія, історія, пам'ять

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту - пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН і відзначається щорічно 27 січня. Саме цього дня 1945 року Радянська Армія визволила в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн. людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни разом з 4,5 млн. дорослих стали 1,5 млн. дітей.
"Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити свім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість" - йдеться в резолюції ГА ООН.
Зазвичай Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначається щорічно за певною темою. Тема цього року - "Пам'ять про Голокост та освіта: наша спільна відповідальність".
В цей день в  бібліотеках Солом'янки пройшов день історичної правди "HOLOCAUST: трагедія, історія, пам'ять".
В БСЧ імені О.Гончара була проведена година-меморія
 
Відкритий урок історії "Голокоств в Україні. Територія смерті" для читачів бібліотеки імені О.Новікова-Прибоя - учнів СШ №69 провів директор Українського центру вивчення історії Голокосту А.Подольський. 

Немає коментарів:

Дописати коментар