Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

суботу, 9 травня 2020 р.

"Ця пам'ять робить нас сильнішими"

З цвітінням садів, буянням квітів і дерев до нас приходить Перемога. День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні назавжди залишиться символом героїчного минулого, величі духу. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги над нацизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків. 
День Перемоги – особливий: величний, вистражданий… Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.
Сьогодні цей день набув нового змісту. Відбувається глибоке переосмислення подій Другої світової війни, руйнуваня радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого. 
До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам'яті та примирення, присвяченого пам'яті жертв Другої світової війни, в бібліотеках Солом'янки відбувся ряд заходів.
"У Корчуватому, під Києвом..." - відеочитання віршів українських поетів в бібліотеці імені І.Світличного. В своєму блогу бібліотека опублікувала "30 фактів про Другу світову війну".
Майстер-клас з виготовлення маків із гофрованого паперу провела бібліотека "Преображенська".  
Бібліотека імені О.Довженка підготуала віртуальну книжкову виставку "Маршрути подвигу і пам'яті", в своємо блогу опублікувала українську поезію до Дня пам'яті та примиренння.
"Дивились очі пам'яті сумні" - відеочитання віршів Віталія Піщанського в бібліотеці "Солом'янська".  
"Людина і війна". Бібліотека імені О.Новікова-Прибоя презентувала зі свого фонду книги, видані в останні роки. В них сучасні автори звертаються до теми Другої світової війни. Ці книги - історії про людяність, про те, як бути людиною, про людську гідність під час війни. Книги, в центрі яких пересічна люлина, оповіді про наявність альтернативи насиллю, стражданням і жорстокості війни. 
Бібліотека імені М.Реріха розповіла про відомі та невідомі факти життя Києва "під німцями", про червоний мак як символ пам'яті. Про втрати України за час Другою світової війни розповіла бібліотека №11. Бібліотекарі підготували перегляд книжкової виставки "Збережемо пам'ять про подвиг".
Віртуальну книжкову виставку підготувала бібліотека імені І.Багряного.
Бібліотека імені М.бажана створила електронну презентацію "Дікуємо і пам'ятаємо"

Немає коментарів:

Дописати коментар