Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середа, 18 вересня 2024 р.

XIV Міжнародний Львівський бібліотечний форум. День 1


Сьогодні, 18 вересня, почалася головна бібліотечна подія року в Україні – XIV Міжнародний Львівський бібліотечний форум.
У перший день форуму відбудеться одна з ключових його подій – захід з промоції читання, співорганізатором якого є інституція, що опікується розвитком вітчизняного книгочитання – Український інститут книги.

Учасників заходу чекає насичена програма:
  1. Тематичне спілкування щодо процесу створення та промоції творів, що художньо фіксують та осмислюють події від осені 2013 року й донині, тобто літературне проговорення, прописання й прочитання становлення новітньої Української держави.
  2. Читання поезій військових авторів «Лінія зв’язку» з презентацією поетичних листівок військовослужбовця ЗСУ Рустама Гівазовича та волонтерки-психологині Катерини Флекман за участі поетів Ольги Криштопи та Олександра Продана.
  3. cпілкування «Чи існує поезія, що змінює життя» з психологинею, яка практикує віршотерапію. Будемо досліджувати вплив створення та читання поезії на психологічний стан і свідомість людини у час війни.
  4. Мотиваційно-психологічний інтерактив «Любов, яка перемагає», де учасники навчаться знімати тривожність та отримувати емоційну підтримку через залучення до читання.
Також на учасників заходу чекає музичний супровід від скрипаля-віртуоза, а всі присутні бібліотекарі завдяки підтримці Українського інституту книги з метою популяризації творчості сучасних українських авторів отримають для фондів своїх бібліотек поповнення – збірки поезій у вигляді поетичних листівок від військового письменника Рустама Гівазовича та волонтерки-психологині Катерини Флекман.

А хто з тих чи інших причин не зміг потрапити Форум - дивимось пряму трансляцію або пізніше буде змога подивитися у запису!

Немає коментарів:

Дописати коментар