Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 24 квітня 2013 р.

Гордість України - Леонід Каденюк в бібліотеці!

У шiсть рокiв я подивився фiльм 
"Повiсть про справжню людину", 
i образ Маресьєва визначив моє майбутнє життя. 
Вже тодi я знав, що стану льотчиком. 
А в 1961 роцi у космос полетiв Юрiй Гагарiн. 
I я захотiв стати космонавтом. (Л. Каденюк)
Вабливе безмежжя Космосу, далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок, невичерпна глибина Всесвіту. З давніх-давен їхня таємничість та незвіданість були об’єктом людського пізнання та людської фантазії.
Є у видатного українського письменника – філософа Івана Яковича Франка геніальні поетичні рядки, в яких найбільшою мірою передано трепет людського серця перед таїною світу, незмірний захват, мабуть, кожного з нас, коли перед зором відкривається видовище зоряного неба:
І тоді весь безмір стане
Перед моїми очима,
Ніби карта розікрита,
ніби світло,
що не блима,
А спокійно в душу ллється…

22 квітня до бібліотеки імені В.Кудряшова на зустріч з читачами завітав Герой України, перший космонавт Незалежної України Леонід Костянтинович Каденюк.
Він мріяв про політ у космос довгі роки, десятиріччя, і можна лише здогадуватися, яка залізна воля, який колосальний труд льотчика-випробувача, що опанував 54 типи військових літаків, знадобилося йому, аби ця мрія стала реальністю.
В період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року Леонід Костянтинович здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» (англ. Columbia) місії STS-87. Від українців для міжнародного польоту слід було вибрати "суперпілота". Каденюк переміг численних конкурентів саме тим, що володіє всіма потрібними якостями - "відмінним здоров'ям, професіоналізмом, волею у виборі і досягненні мети". До того ж він - космонавт-дослідник, отже до старту пройшов відповідну і каукову підготовку. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досліду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох. Крім цих експериментів в космічному польоті виконувалися експерименти Інституту системних досліджень людини по тематиці «Людина і стан невагомості».
Леонід Каденюк розповідав молоді про свій політ, численні загадки, що їх приховує у собі космос, про видатних конструкторів та космонавтів, про українських вчених та їх внесок в розвиток космонавтики.
Учні гімназії №187 підготували для космонавта подарунки.
Бєлан Анна намалювала портрет Леоніда Костянтиновича.
А Шаповал Ольга, Візняк Анастасія та Семенова Олександра написали вірші. ЧИТАТИ ТУТ
Бібліотекарі бібліотеки імені В.Кудряшова разом зі своїми читачами підготували для зустрічі з Леонідом Каденюком малюнки про космос та плакати
  
 
 
 
та чудову книжкову виставку.
 
Черга за автографами просто вражала!
Запис в книзі успіхів бібліотеки
 

Немає коментарів:

Дописати коментар