Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

суботу, 29 вересня 2018 р.

Дорогожицький некрополь національностей

Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України в школах, бібліотеках проводяться уроки пам'яті. В цей день 1941 року нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були єврефми. Серед невинно закатованих були тисячі українців, росіян, громадян інших національностей. Усі 778 днів німецької окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир. 
У День пам’яті жертв Бабиного Яру бібліотекарі БСЧ імені М.Лермонтова взяли участь у історичній варті, що пройшла в школі № 26. Ведучі заходу розповідали щколярам про ці трагічні події, використовуючи не тільки історичні документи, а й записи свідків, таким чином ніби ожививши історію, пропускаючи її через серце.
Бібліотека імені О.Донченка оформила книжково-ілюстративну виставку "Волає біль Бабиного Яру"
В бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулась зустріч з директором Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолієм Подольським "Праведники Бабиного Яру - герої опору нацизму".

Немає коментарів:

Дописати коментар