Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 17 грудня 2020 р.

Про Всекримський конкурс учнівської та студентської творчості "Змагаймось за нове життя!", присвячений Лесі Українці

"Берімось краще до роботи,
Змагаймось за нове життя!"
Леся Українка

Всекримський конкурс учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці, був започаткований у 2004 році відомою громадською діячкою п. Марією Фішер-Слиж (Торонто, Канада) та представниками української громади Криму. Метою творчого змагання було об’єднати, згуртувати та підтримати кримських дітей та молодь навколо творчої спадщини Лесі Українки, запалити в душах дітей любов до рідної мови, традицій, культури українського народу, що і вдалося успішно зреалізувати.Уперше конкурс відбувся одночасно в Севастополі, Сімферополі та Ялті.
Після окупації Кримського півострову Російською Федерацією доля конкурсу змінилася, як і доля тих, хто був змушений покинути рідні домівки – рідний Крим. Конкурс став переселенцем. Але все таки у 2014 році організатори зробили спробу провести конкурс вже в окупації. На конкурс, який проводився в Сімферополі в Таврійському національному університеті ім. В.І.Вернадського, подали заявки до різних номінацій і вікових категорій близько 1500 учасників. Конкурс відбувся тільки в номінації «малюнок» (в очному й заочному турі взяли участь біля 500 конкурсантів). Інші номінації проведені не були.
А вже з квітня 2015 року Конкурс «Змагаймось за нове життя!» відродився на теренах Полтавщини.

У конкурсі можуть брати участь учні 1–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів різних форм власності, учні та студенти навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації різних форм власності у тому числі учні зі спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів, діти з обмеженими можливостями, та діти – представники закордонних українців, які виявили особисте бажання взяти у ньому участь.
Конкурс проводиться як творче змагання учнівської та студентської молоді за номінаціями: «декламація», «інсценізація», «твір», «науково-пошукова робота», «малюнок», «аудіовізуальний твір», «вокал».
Конкурс проводиться у три етапи: 1-й етап - регіональний. 2-й етап – відбірковий. 3-й етап – фінальний. 
Конкурс проводиться в чотирьох вікових категоріях: серед учнів 1– 4 класів (номінації «декламація», «малюнок»), 5–7 класів (номінації «декламація», «малюнок»), серед учнів 8–9 класів (номінації «декламація», «інсценізація», «малюнок», «аудіовізуальний твір», «твір», «вокал»), серед учнів 10–11 класів і студентської молоді (номінації «декламація», «інсценізація», «аудіовізуальний твір», «твір», «науково-пошукова робота», «малюнок», «вокал»).

Немає коментарів:

Дописати коментар