Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

суботу, 9 січня 2021 р.

Новорічно-різдвяний серпантин

Триває найчарівніший час року, коли люди поринають в атмосферу дива і новорічно-різдвяного настрою. В цей час бібліотеки Солом'янки підготували для своїх користувачів низку заходів. Записали новорічні привітання: "Миру, добра, здоров'я та злагоди", "Новорічне привітання з космічного корабля "Бібліотека №13", відеопривітання "Мелодії Різдва" (бібліотека №13), "Скоро Новий рік" (бібліотека імені Є.Гуцала), "Новий рік стрічають люди" (бібліотека імені О.Довженка), "Хай теплом зігріються душі" (БСЧ імені М.Лермонтова).  
Кожна бібліотека прикрасилась до свят.
Як правильно зустріти Новий рік та Чому саме ялинка стала символом Нового року розповіла бібліотека імені М.Бажана. Про традиції святкування Різдва в Україні розповіла бібліотека імені О.Донченка, а про те, як святкують Різдво у різних країнах світу - бібліотека №15, про Святвечір, Різдво - бібліотека №11, про народні звичаї - ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
Літературно-музичну композицію "Прийшли ми з колядою" за участі композитора, музиканта і виконавця Ігоря Якубовського записала та презентувала ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
Підготували бібліотеки відеочитання, аудіочитання творів новорічно-різдвяної тематики: аудіочитання казки Ганни Чубач "Біла казка" (бібліотека імені І.Світличного), "Різдвяні колядки" (бібліотека №13), відеочитання казки І.Савицької "Різдво у лісі" (бібліотека імені Є.Гуцала), "Зимові візерунки" (БСЧ імені М.Лермонтова), поетичні читання "З Новим роком, друзі!" (ЦРБ імені Ф.Достоєвського), "Ялинка у прикрасах, ліхтарики горять" (бібліотека "Преображенська").
На Різдво в Україні прийнято не тільки колядувати, але й віншувати – тобто вітати господарів із різдвяними святами. Користувачі бібліотеки імені І.Світличного дуже красиво і щиро бажали  бібліотекарям добра, здоров’я, миру та злагоди у Новому 2021 році.
Зимові свята асоціюються у нас із затишком, домашніми смаколиками та теплими різдвяними історіями. Найкращий спосіб відзначити цю чарівну пору – почитати в родинному колі книжки про Різдво та та його дива. Для цього бібліотеки підготували книжкові виставки: "Казки різдвяної ночі" (бібліотека імені І.Світличного), "Дивосвіт Різдвяних свят" (бібліотека №13), "Різдвяні історії з книжкової шафи" (бібліотека імені Є.Гуцала), "Колядка над землею білим ангелом летить" і "Казкова книголяндія" (бібліотека №11), "Новорічно-різдвяна заметіль" (бібліотека імені М.Реріха), "Казковий світ Різдва" (БСЧ імені М.Лермонтова), "Колядуймо, щедруймо!" (бібліотека імені О.Новікова-Прибоя). Погортати сторінки книги Ганни Олійник "Різдвяні ельфи" запропонувала бібліотека імені В.Нестайка, а бібліотека №13 створила відеопрезентацію дитячого коміксу за мотивами повісті Миколи Гоголя "Ніч проти Різдва". "ТОП 5 Різдвяних фільмів, знаятих за мотивами книжок" - відеопрезентація ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 
Запросили бібліотекарі своїх користувачів разом помайструвати: майстеркласи "Різдвяні янголята" (бібліотека імені Є.Гуцала), "Вифлеємська зірка" (БСЧ імені О.Гончара), "Ангелики" з виготовлення ангелів із соломи (бібліотека імені М.Бажана) 
А ще для розумних і допитливих бібліотеки підготували різні вікторини та пізнавальні ігри: "Впізнай книжку за уривком тексту", "Різдвяна вікторина" (бібліотека "Преображенська"), "Новорічна шарлотка" (бібліотека №11), вікторина під ялинку "В гостях у 12-ти місяців"  та "Новорічні перетворення з героями твору Е.Т. Гофмана "Лускунчик" (бібліотека імені І.Багряного)
І багато-багато іншого...
Веселих і радісних свят з Бібліотеками Солом'янки!

Немає коментарів:

Дописати коментар