Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

вівторок, 7 лютого 2023 р.

Заходи на виконання розпорядження "Про схвалення Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки" в 2022 році

  1. Цикл онлайн-зустрічей «З Україною в серці» в рамках проєкту «Україна - Діти - Війна - Мир» за підтримки українців з Канади (Олена Поліщук), Хорватії (Олена Диба), Німеччини (Світлана Мелобенська) та за участі голови ГО «Просвіта» імені Т.Шевченка, на яких обговорювались питання розвитку літературної творчості дітей мовою корінних народів України (кримськотатарською)
  2. Цикл інформаційних повідомлень в блогах та офіційних сторінках бібліотек ЦБС у соцмережах про річниці історичних подій, які відбулися на теренах Кримського півострова "Україна. Історія"
  3. У січні 2022 року бібліотека для дітей імені Олеся Донченка та БСЧ імені Олеся Гончара провели Голосні читання Євгена Білоусова "Казки та легенди Криму"
  4. У січні 2022 року бібліотека імені Всеволода Нестайка провела краєзнавчий мовознавчий екскурс "Різнобарв'я культурних цінностей Криму"
  5. У січні 2022 року бібліотека "Преображенська" провела історико-краєзнавчий екскурс та створила відеопрезентацію "Пам'ятки кримськотатарської культури - частина спадщини українського народу"
  6. У січні 2022 року бібліотека імені О. Новікова -Прибоя провела презентацію мистецького альбому "Орьнек - жива душа кримськотатарського народу"
  7. У лютому 2022 року Бібліотека №11 провела мовознавче інформування-виставку "Крим. Нескорена земля"
  8. 22 вересня 2022 року ЦРБ імені Достоєвського провела усний журнал "Кримськотатарська мова - основний елемент ідентичності та етнокультурної цілісності Українського народу"

Немає коментарів:

Дописати коментар