Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

середу, 15 жовтня 2014 р.

Козацькому роду нема переводу!

Славна і багата історія нашого народу. Героїчну сторінку в неї вписали славні запорожці - степові лицарі, оборонці української землі, які колись безкрайніми степами вітром літали, шаблями ворогів змітали, на чайках по Дніпру гуляли...
Пройшло все, зосталась одна слава і та не вмре, не поляже, про лицарство козацьке вам сьогодні розкаже...
Комплекс заходів щодо вшанування українського козацтва "Козацькому роду нема переводу!" провели бібліотеки нашого району.
На свято Покрови до бібліотеки імені В.Чапаєва завітали маленькі козачата із садочку №712, які захотіли більше дізнатись про те, хто такі українські козаки, звідки вони взялися, як жили, як захищали Україну. Діти відкрили для себе хвилюючий світ буремної історії нашого краю через життя, боротьбу, подвиг і безсмертя козацького духу. 
 
В бібліотеці імені П.Вершигори відбулась історико-краєзнавча година «Ішла козацька слава над хвилями Дніпра». Діти ознайомилися із героїчною сторінкою України - козаччиною, дізналися про ті далекі часи, коли слава наших предків, запоріжських козаків, гриміла по всьому світу. А також позмагалися між собою у спритності, швидкості, кмітливості та силі у конкурсах.
 
 
Більше дізнатися про українське козацтво запропонували своїм користувачам працівники бібліотеки імені П.Вершигори, ознайомившись з  книжково-ілюстративною виставкою «Із глибини - сторіч долина козачий клич». На  виставці предствавлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями.
В день Святої Покрови, в день вшанування українського козацтва на свято добібліотеки імені В.Кудряшова завітали учні 8-х класів школи №187 та директор Музею гетьманства в м.Києві Ярова Галина Іванівна. Ці зустрічі в бібліотеці  вже стали доброю традицією. Діти з цікавістю слухали розповідь про славне військо Запорізьке - тих безсмертних оборонців нашого краю, нашого козацького роду.
Читачам бібліотеки поважна гостя подарувала видання "Доба гетьмана Івана Мазепи в документах".
В бібліотеці імені О.Донченка пройшов День інформації «Ми роду козацького діти, землі Української цвіт». З учнями 5-6-х класів ліцею КПІ бібліотекарі провели краєзнавчий конкурс «Козацька слава  не вмре, не загине», для учнів 3-А класу в школі №149 школі відбулась гра-вікторина «Козацькі розваги».
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулась патріотична година, присвячена українським героям, правнукам "славетних прадідів великих" - козаків, які захищають Батьківщину на сході нашої держави. 
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар