Сторінки

БІБЛІОТЕКИ - ЦЕ СВОБОДА. СВОБОДА ЧИТАТИ, СВОБОДА СПІЛКУВАТИСЯ. Ніл Гейман

четвер, 30 жовтня 2014 р.

Слава визволителям України!

Війна... Скільки всього вмістило в собі таке коротке слово. Ці п'ять літер просякнуті потом і кров'ю солдат, страхом і скорботою, жахом і безвихіддю. Жахливе слово! У ньому - біль і розпач матерів, стогін поранених, плач сиріт. В ньому обірвані на самому початку мрії та сподівання. Це - останній потиск руки, останній поцілунок, останній погляд найближчої, найдорожчої людини...
Війна увірвалася в серце нашого народу як осколок. Скільки крові пролито, скільки сліз виплакано! 

До 70-річчя визволення України від фашистських загарбників в рамках Всеукраїнської естафети пам'яті "Слава визволителям України!" бібліотеки Солом'янки провели комплекс заходів.
Про події 70-річної давнини дізнались в перший день канікул постійні відвідувачі бібліотеки імені І.Багряного. Відомості про Другу світову війну в Україні вони відшуковували самостійно під час бібліографічного квесту "Україна вільна!"
Тематичну виставку "Не згасне світло подвигу" підготувала бібліотека імені О.Донченка
"Не дати згаснути ні пам'яті, ні славі" - під такою назвою в БСЧ імені О.Гончара відбулася літературно-історична година.
Бібліотека імені В.Чапаєва оформила фотовиставку "На межі можливого з осколком в серці" та виставку-подорож в історію "Україна в полум'ї війни", ознайомившись з якими відвідувачі мали можливість на якусь мить потрапити у ті часи і переконатись, з якою відданістю захищали рідну країну діди і прадіди.
Бібліотека імені П.Вершигори провела урок історії і патріотизму "Коли фашисти роздирали країну нашу на шматки", на який були запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни Козлов Олександр Павлович та Гарига Микола Прокопович.
Бібліотека імені О.Довженка організувала книжково-ілюстративну виставку пам'яті "Подвиг, що не підлягає забуттю".
Виставку - паралель "Хай буде вільна Україна на всі часи, на всі віки!" підготувала бібліотека імені П.Вершигори.
"Вдячність пам'яттю" - тематична виставка в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
У полум'ї вічного вогню, величних меморіальних і скромних обелісках, у творах літератури і мистецтва, у серцях сучасників і наших нащадків назавжди збережеться пам'ять про безсмертні подвиги тих, хто стояв на смерть на полі бою, кого не зламали ні допити, ні фашистські катівні і табори.
Подвиг українського народу - безсмертний. Уклін героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар